Societat

Municipal

Aitona presenta el gegantó nou en el XV Mercat Barroc

La figura es descobrirà diumenge i acompanyarà la Tina i el Tano

Els carrers del nucli antic s'ompliran de parades, oficis i espectacles que transportaran el passejant a l'època barroca

Aitona ja es prepara per celebrar demà una altra edició, la quinzena, del tradicional Mercat de Cultura i Tradicions de la Baronia d'Aitona, un dels esdeveniments culturals de caire històric més singulars de les terres de Lleida. Des de primera hora del matí, els carrers del nucli antic s'ompliran de parades i oficis medievals que transportaran els visitants uns segles enrere. I amenitzaran la jornada diversos espectacles de carrer, entre els quals destacaran una espectacular exhibició de falconeria i d'aus rapinyaires i la posada en escena d'una representació de la llegenda El cant dels galls, acompanyada de l'actuació del grup Batukats de l'Ala.

Un dels grans reclams que ofereix enguany el Mercat Barroc és poder conèixer el nou gegantó d'Aitona. I és que l'Ajuntament, al llarg de diumenge al matí, presentarà públicament el nom de la nova figura que acompanyarà la Tina i el Tano. El nou gegantó està inspirat en el gall, emblema de l'escut d'Aitona, i el seu nom l'han escollit els veïns a través d'un procés de participació.

El programa d'activitats també presenta una altra novetat en forma d'activitat per als més menuts. Al llarg de tota la jornada de diumenge, els infants i les famílies podran gaudir de l'espectacle Dragon ST, una proposta que convida nens i nenes a passejar pels carrers del nucli antic de la vila tot buscant un drac molt especial al qual podran saludar i fer-s'hi amics.

Activitats com la caravana de ruquets i el carrusel mecànic tornaran a fer les delícies de la mainada; i per als adults, diferents mostres d'artesans (bufadors de vidre, ferrers, rajolers, fabricants d'oueres i de gallines amb filferro o un taller d'escriptura). Un altre dels grans protagonistes del mercat serà Fruiturisme, el projecte de difusió del món de la fruita dolça impulsat per l'Ajuntament, que tornarà a disposar de la seva pròpia parada a la fira i oferirà als visitants informació sobre les diferents propostes que ofereix el projecte, com ara les tres noves rutes de turisme religiós que permeten als visitants conèixer la llar i la cova del Pare Palau i la casa natal de santa Teresa de Jesús Jornet. El mercat s'inclou dins de la festa major de Sant Gaietà, que arrenca aquest matí.

El Mercat Barroc

Diumenge, de 10 a 20h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’hospital Santa Caterina incorpora la dermatologia digital

salt
Medi Ambient

Acció Climàtica contracta ramats per a prevenir incendis i preservar espais naturals

calonge i sant antoni

Participació de rècord a la Fira d’Espàrrecs

Gavà
societat

El 35 % dels Mossos pateix depressió, estrès o ansietat, segons un estudi

barcelona
SANT JULIÀ DE RAMIS

Els germans Roca obriran el restaurant de la Fortalesa de Sant Julià el 16 de maig

SANT JULIÀ DE RAMIS
SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA