Societat

Festes i tradicions

Els Miquelets arribaran a la platja d'Arenys de Mar

Serà en la recreació del Desembarcament d'Arenys, que recorda els fets arenyencs en la guerra de Successió

La xerrada i presentació del llibre Fets de Maig, de l'historiador Francesc Forn, que recull nous documents sobre els fets recreats, donarà el tret de sortida avui al vespre a la quarta edició del Desembarcament d'Arenys, que se celebrarà fins diumenge. Aquestes jornades de recreació històrica destaquen pels elements nàutics i mariners que recorden la importància del paper que va tenir la Marina de Llevant durant el setge de Barcelona (1713-1714). I enguany aquest vessant de l'esdeveniment encara guanya més força, ja que el coronel Amill desembarcarà amb l'Odina, la barca de mitjana que ha estat completament restaurada pel Moll. L'Odina va ser el vaixell del capità Escalaborns en la pel·lícula del mateix nom dirigida per Carles Benpar el 1989 amb Ariadna Gil en el repartiment, i a partir d'ara serà el vaixell insígnia de la Marina Catalana de Miquelets de Catalunya.

Pel que fa a la recreació, els soldats arribaran demà a partir de les deu del matí i iniciaran el muntatge del campament a la platja d'Arenys, a pocs metres d'on va estar situada la torre de Mar. Aquest espai concentrarà la majoria d'activitats. Les primeres maniobres nàutiques es podran veure a la tarda. A la nit tothom que ho vulgui podrà sopar al campament en companyia de les tropes i amb música i ball. Diumenge al matí els soldats maniobraran per donar suport al desembarcament. A les deu, la flota sortirà del port i a les onze començarà el Desembarcament a la platja d'Arenys. A la una del migdia les tropes entraran fins a la plaça de la Vila.

El Desembarcament

Dies 19-21

Tiquets sopar, 6 euros

www.arenysdemar.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia