Societat

judicial

UGT denuncia saturació al jutjat de pau de la Secuita per la presó de Mas d’Enric

El sindicat critica que Justícia no hagi reforçat prou el servei, que s’ha vist desbordat per la nova activitat

El govern diu que ho reforçarà si cal

Conflicte al jutjat de pau de la Secuita com a conseqüència de la posada en funcionament, el novembre de 2015, del centre penitenciari de Mas d’Enric, al terme municipal del Catllar, que va substituir la presó que fins llavors funcionava al centre de la ciutat de Tarragona. El servei de jutjat de pau de la Secuita va passar llavors a assumir la gestió de totes les notificacions relatives a la presó i els interns del nou centre, una funció per la qual el Departament de Justícia ja va anunciar un reforç amb la incorporació d’un nou funcionari, una previsió que UGT va denunciar ahir que ha resultat insuficient.

Del jutjat de pau de la Secuita, de fet, depenen també els jutjats de pau dels municipis del Catllar, els Pallaresos, Perafort i Renau, i ha tradicionalment ha tingut en total dos funcionaris, al qual s’ha sumat el reforç com a conseqüència de l’obertura de Mas d’Enric. Segons el sindicat UGT, però, hi hagut una “manca de planificació prèvia” pel que fa als recursos i competències realment necessaris per assumir els exhorts per gestionar els actes de comunicació amb els presos. Així, si inicialment es preveia 4,5 exhorts per pres i any, el total en realitat durant l’any passat van ser gairebé el doble, amb un total de vuit exhorts per intern i any. Així, de la previsió de 1.000 exhorts durant l’any passat per 300 reclusos, la xifra real ha estat, segons la UGT, de 2.290.

Des del sindicat denuncien que aquesta situació ha provocat que els funcionaris del jutjat de la Secuita no puguin assumir els seus assumptes propis, la qual cosa ha generat un conflicte entre l’òrgan de la Secuita i el seu dependent del Catllar. La UGT mostra preocupació que la situació es pugui veure empitjorada els propers mesos, ja que des del febrer Mas d’Enric està incrementant els interns, que seran 800 al setembre, el doble que el 2016.

LA XIFRA

800
interns
es preveu que tingui la presó de Mas d’Enric al setembre, el doble que tenia a principis d’any

Seguiment de la càrrega de feina mes a mes

Fonts de la delegació del govern a Tarragona van assegurar que s’està vigilant l’augment de la càrrega de feina de l’òrgan mes a mes, i que, si es veu necessari, s’hi farà un reforç. Tot i això, destaquen que la ràtio de feina és encara inferior a la que tenen altres òrgans d’auxili judicial, i que la dotació de personal (tres funcionaris) és la mateixa que té el jutjat de què depèn la presó de Lledoners al Bages, amb 800 interns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins