La UVic desenvolupa productes carnis amb tòfona, per encàrrec de l'Ajuntament de Centelles

La Universitat de Vic, a través del grup de recerca en Alimentació i Medi Ambient (MAiA), ha desenvolupat quatre productes carnis que incorporen la tòfona com a element destacat. Aquesta és una de les iniciatives empreses per l'Ajuntament de Centelles per tal de recuperar la importància comercial que aquest producte havia tingut a la vila.

L'esmentat estudi s'emmarca dins del conveni de col·laboració que tenen signat l'Ajuntament de Centelles i la UVic per tal de participar en l'organització de les jornades tècniques dissenyades per aquest municipi, a l'entorn de la tòfona i per a la realització d'estudis que permetin ampliar els coneixements sobre aquest fong tant preuat.

El primer estudi presentat, “La tòfona com a element d'innovació en el desenvolupament de productes carnis”, ha estat elaborat pels professors Dra. Consol Blanch i l'Albert Hueso, membres del grup de recerca MAiA, amb la col·laboració d'Imma Fabré, de Casa Tarradellas i estudiant en fase de finalització del seu treball final de carrera. S'han desenvolupat quatre productes, els quals varen ser tastats, avaluats i seleccionats per un grup d'experts i per un conjunt de consumidors (tofonaires i desconeixedors del producte) el juliol passat. En base a l'avaluació del tast i d'acceptació dels productes elaborats, el passat dimarts 24 de novembre es van presentar a la premsa dos d'aquest productes que van ser proposats als xarcuters i als cansaladers de Centelles perquè els incorporin a la seva oferta: la secallona i la botifarra d'ou, ambdós amb tòfona. La presentació pública dels resultats obtinguts durant el desenvolupament d'aquesta primera fase del projecte es portarà a terme dissabte vinent, 19 de desembre, en marc de la II Fira de la Tòfona de Centelles.

Els resultats positius obtinguts en aquest primer any de conveni entre ambdues entitats obre les portes a futures col·laboracions i a l'ampliació de participació a d'altres entitats i centres que poden implicar-se en el projecte. Això permetrà aportar nous coneixements i desenvolupar noves estratègies a l'entorn de la tòfona i assolir objectius a llarg termini que es persegueixen en el projecte conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles