L'ajuntament de La Llagosta té el compromís de la Generalitat per requalificar els terrenys de Can Pere Gil

L'Ajuntament de la Llagosta ja té el compromís del Ministeri de Foment i de la Generalitat per acceptar el canvi d'ús dels terrenys que han d'acollir en un futur la nova zona d'activitats econòmiques de can Pere Gil.

Aquest sector està considerat actualment com a reserva de sòl per a infraestructures ferroviàries. El Ministeri de Foment ja va acceptar en el seu dia per escrit desafectar aquesta zona i ara ha estat la Generalitat la que s'ha compromès a donar el seu vistiplau a la modificació del pla parcial que haurà de fer l'Ajuntament de la Llagosta com a pas previ a la construcció a can Pere Gil d'una zona d'activitats econòmiques. Representants de les tres administracions es van reunir recentment a Madrid per tancar un acord sobre aquest tema.

Una vegada fet públic el projecte de la línia del tren d'alta velocitat, el Consistori ja va comprovar que l'afectació a la zona per aquesta nova infraestructura seria menor de la prevista en un principi. Això permet deixar més terrenys lliures per a la creació d'aquest sector dedicat a activitats econòmiques.

L'any 2001, el ple de l'Ajuntament de la Llagosta va aprovar una modificació del Pla d'Ordenació Urbana per qualificar can Pere Gil com a zona industrial. Aleshores, la Generalitat va desestimar aquest acord perquè tot el sector estava reservat pel Ministeri de Foment a l'espera de definir el traçat definitiu de la línia de l'AVE. Ara hi ha un compromís definitiu per desbloquejar aquest tema i deixar lliures les hectàrees de can Pere Gil que no estan afectades per la via de l'AVE. Aquests terrenys són de propietat privada, però la intenció de l'Ajuntament és ferma en el sentit de fomentar en aquest sector una zona d'activitats econòmiques.

Durant la reunió a Madrid, entre responsables del Ministeri de Foment, de la Generalitat i de l'Ajuntament de la Llagosta també es va parlar de la futura estació de mercaderies de la nostra localitat, que estarà situada molt a prop de l'estació de la línia Barcelona-Portbou. En aquesta trobada, va quedar molt clar que en cap cas hi haurà en aquest sector mercaderies perilloses. També es va assegurar que l'estació de mercaderies de la Llagosta no serà una gran plataforma logística. El Consistori va plantejar la possibilitat que aquest sector aculli també una zona d'activitat econòmica de la qual es pugui beneficiar el municipi de la Llagosta. Aquest projecte serà plantejat ara a Adif, que és la propietària dels terrenys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

El Govern diu que la falla de Gavà s’ha repetit a Rodalies per dèficit inversor

barcelona
societat

Revelen com era un cocodril de més de 70 milions d’anys del Pallars Jussà

TREMP

Arenys de Mar amplia la zona blava i de residents a la Musclera i a l’N-II

arenys de mar
societat

Sense servei l’R3 de Rodalies entre Ripoll i Vic

VIC
infraestructures

Liciten la millora del ferm de 2 quilòmetres de l’AP-7 a Gelida

GELIDA

L’AMBici arriba a l’Hospitalet i completa així el seu desplegament

L’Hospitalet de Llobregat

El CRAM alerta que el 85% de tortugues presenten macroplàstics

El Prat de Llobregat
medi ambient

Ecologistes del Penedès demanen aturar el polígon logístic Sant Marçal

CASTELLVÍ DE LA MARCA
GIRONA

Neix el cicle de concerts i mercat d’art “SingulAr”, al Centre Cívic Pla de Palau

GIRONA