Societat

Anul·len una investigació del jutjat de Reus

Es van autoritzar escoltes telefòniques sense prou indicis, segons el TS

El Tribunal Suprem (TS) ha ratificat la decisió de l’Audiència de Tarragona d’anul·lar la investigació iniciada pel jutjat d’instrucció número 3 de Reus, el febrer del 2012 i d’acord amb els indicis de la Guàrdia Civil, davant la possible existència d’un grup organitzat de tràfic de drogues a Reus i Salou.

Segons la sentència del TS, a la qual ha tingut accés Reusdigital.cat, el magistrat d’instrucció va autoritzar unes escoltes basant-se en uns indicis policials que no eren sòlids, i per tant, les proves eren invàlides per a un judici oral. Així també ho va entendre l’Audiència de Tarragona, que ja no va deixar ni dur a terme les vistes judicials i va declarar nul el procediment el 14 de juny del 2016. La fiscalia, però, va recórrer al Suprem, que ha donat la raó als acusats.

La sentència territorial indica que no queda provat que els onze acusats portessin a terme una activitat delictiva de venda d’estupefaents, ni que un d’aquests posseís armes de foc sense la llicència corresponent. I ara el TS ratifica aquesta versió i critica la decisió del magistrat d’instrucció de validar les escoltes quan els indicis no eren suficients.

La investigació es va iniciar per denúncies veïnals anònimes sobre la suposada venda de drogues al voltant d’un bar de Salou. En cap moment els agents van poder comprovar que aquestes persones intercanviaven droga, i simplement van certificar que es reunien entre elles, mantenien llargues reunions al bar i feien maniobres amb un vehicle de forma sospitosa.

Un dels investigats tenia antecedents policials per delictes contra la salut pública. “Deduir d’aquest conjunt d’elements d’una forma mínimament consistent una dedicació a la venda de drogues és un excés”, afirma en la sentència el magistrat del TS Antonio del Moral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia