Una iniciativa ciutadana permet que es comprin 140 butaques per al Teatre Sant Jaume de Premià de Dalt

La societat cultural ha estat tot l'any recollint fons per dignificar la sala

La iniciativa va sorgir d'una secció de nova creació de la mateixa Societat Cultural Sant Jaume, que es va proposar recaptar fons per al canvi de les cadires. Durant la primavera passada, aquest grup de persones va iniciar la fórmula de l'apadrinament (amb una aportació simbòlica de 100 euros es podia apadrinar una de les futures butaques). Aquesta idea va rebre una gran resposta dels veïns de Premià de Dalt. A més, el 14 de novembre passat es va organitzar una marató benèfica per recaptar fons per a la renovació del pati de butaques.

Més còmodes

Amb els diners provinents d'aquestes dues iniciatives, més fons propis de l'entitat, s'han finançat les 140 noves butaques, que ja estan instal·lades a la sala premianenca. Els nous seients, molt més còmodes que els anteriors, tenen l'avantatge que es poden retirar i ajuntar en un racó, habilitant així la sala com a pista de ball. El nou mobiliari ha costat 18.000 euros, 12.000 dels quals han estat finançats amb les donacions de particulars, ja sigui apadrinant una butaca o bé a través d'una aportació el dia de la marató d'espectacles. Els 6.000 euros restants són dels fons propis que la Societat Cultural Sant Jaume gestiona cada any com a entitat.

El regidor de Cultura de Premià de Dalt, Sebastià Pujol (ERC), va destacar ahir la força de la ciutadania a l'hora de lluitar per un objectiu comú. «Es diu que la societat no es mobilitza, però en el cas de Premià de Dalt s'ha demostrat que no és veritat; si l'objectiu és clar la gent és molt generosa», va comentar ahir el regidor republicà.

Amb aquestes 140 butaques es cobreixen les necessitats d'aforament, però no s'omple la platea sencera, que té una capacitat total per a unes 200 cadires, cosa que els impulsors de la proposta preveuen aconseguir en els propers mesos. Per això, els programes per recollir fons no s'aturen.

300.000 euros en joc

A banda del canvi del pati de butaques, el teatre de la Societat Cultural Sant Jaime podria experimentar més millores en un futur no gaire llunyà si s'acaben complint els objectius més optimistes. I és que, segons van apuntar ahir fonts municipals, en els propers mesos podrien arribar subvencions d'ens supramunicipals per un valor de més de 300.000 euros. Concretament, l'Ajuntament de Premià de Dalt ha demanat una ajuda econòmica a la Diputació de Barcelona, que podria pujar entre 30.000 i 40.000 euros. L'altra, molt més suculenta, podria arribar del Departament de Cultura de la Generalitat i podria ascendir fins als 300.000. Segons va explicar ahir Sebastià Pujol, aquests diners es destinarien a altres reformes de la sala, com ara els vestidors, però en cap cas per fer-ne una rehabilitació integral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Deu anys apropant als ciutadans la recerca que es fa a la UB

BARCELONA

Fent perfums gota a gota

Tiana

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA