Societat

Futbol català

La Masia del Maresme

El CE Premià de Dalt crea un nou model de club per inculcar valors socials a tots els seus jugadors, entrenadors i també als pares

S’aposta també per un model futbolístic propi

Més enllà de les grans figures i els grans equips del panorama mundial, el món del futbol és una font d’inspiració per a milions d’infants d’arreu del planeta que somien, algun dia, ser estrelles de l’esport rei. Però lluny d’aquesta visió idíl·lica, la realitat del futbol de categoria infantil deixa estampes no gaire gratificants amb episodis de violència verbal, i a vegades física, que posen en evidència la falta d’educació i valors tant d’alguns pares com d’alguns entrenadors o els mateixos joves futbolistes.

És llavors quan cal apostar pel seny, l’esportivitat i l’educació a tots els nivells. Precisament aquest aspecte és el que vol potenciar el CE Premià de Dalt, que ha posat en marxa un model que abraça no només qüestions relacionades amb el món del futbol, sinó també qüestions per potenciar els aspectes socials que han de regnar també en la pràctica de qualsevol esport. Juntament amb Corma –una cooperativa de productors de plantes ornamentals que hi ha contribuït aconseguint una subvenció de la Generalitat– i l’Ajuntament del municipi, el club ofereix una metodologia que barreja el futbol amb la sociologia i que arrenca amb sis àrees d’acció noves que van acompanyades d’un nou model de gestió del club.

Així, alguns dels exemples en aquest sentit són la creació d’un equip de futbol inclusiu o la construcció d’aules d’estudi adreçades als joves futbolistes del CE Premià de Dalt. Tal com va comentar la responsable de màrqueting i comunicació del club, Cristina Simó, també s’anima els pares i entrenadors dels jugadors a participar-hi per potenciar aspectes com la cohesió, el treball en equip, la concentració o l’esforç.

Tot això acompanyat d’un model futbolístic propi, amb un estil de joc particular, que es vol que sigui assimilat pels setze equips de diferents edats, incloent-hi el primer equip. L’objectiu és que tots comparteixin la mateixa filosofia futbolística acompanyada dels valors socials.

Una idea que permet fer un símil amb l’esperit d’equips com el FC Barcelona i que convertirà el CE Premià de Dalt en una mena de “Masia del Maresme”. A més, també s’hi inclouran millores en les seves instal·lacions. “Volem ser un referent i exportar aquest model a la comarca i més enllà”, va afirmar Simó, que va fer una crida a la participació “de tothom” en aquest nou model de club. Com a aperitiu, Premià de Dalt viurà demà la jornada Enfutbola’t. Futbol per a tothom, una iniciativa de la Federació Catalana de Futbol que tindrà com a protagonistes jugadors amb algun tipus de discapacitat. En la jornada hi participaran 400 esportistes de clubs d’arreu de Catalunya. Entre els clubs federats que hi prendran part, hi haurà la presència d’equips inclusius del RCD Espanyol, el Club Atlètic Masnou o el Ciutat de Mataró FS.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó