Societat

Cultura

Rècord de concerts i municipis participants al setè FeMAP

49 propostes formen el Festival de Música Antiga dels Pirineus 2017, que comença demà a la Seu d’Urgell

Amb rècord de concerts i municipis participants. Així es presenta la setena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, el FeMAP, situant-se com a un dels esdeveniments més prestigiosos d’Europa en aquest àmbit. Així, durant els mesos de juliol i agost 34 municipis –en nou comarques catalanes, a part d’Andorra i Catalunya Nord– acolliran 49 concerts en un festival que continua creixent, amb una oferta variada que combina música, patrimoni i turisme, a més d’altres propostes com visites guiades, degustacions o actes culturals –aquest any s’incrementa l’oferta amb 42 activitats culturals incloses a l’entrada al concert–. Una harmoniosa combinació de cant i dansa que desvela l’interior del Llibre Vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV amb cants i danses oferts a la Mare de Déu de Montserrat, inaugurarà demà el festival al claustre de la catedral de la Seu d’Urgell. El Cor Francesc Valls, precursor de la recuperació del Cant de la Sibil·la; Magister Petrus, dedicat a la reconstrucció i interpretació de la música dels períodes romànic i gòtic; i l’Esbart Dansaire de Rubí, especialista en la representació de danses tradicionals catalanes, ens endinsaran en el món musical del s. XIV a partir del cant i la dansa. La producció es repetirà l’endemà, a l’església de Sant Joan de Berga. De la llarga programació, també destaquen tres concerts en escenaris espectaculars: el clàssic de l’estany Gento, on cal accedir-hi amb un telefèric; el Niu de l’Àliga, on cal accedir-hi amb els telecabines d’esquí de la Molina; i el llac d’Engolasters a Andorra.

Molts valencians

Aquest any, el FeMAP i la Generalitat Valenciana han arribat a un acord perquè una nodrida presència de músics valencians representi el seu territori. Així, dels 49 concerts, 17 corresponen a aquesta comunitat autònoma, encapçalats pel Cor de la Generalitat Valenciana.

Dades d’interès

Dates: de l’1 de juliol al 27 d’agost.

Lloc: en 34 municipis.

www.femap.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia