Premià de Dalt té una escola amb sort

L'AMPA del centre educatiu Marià Manent reparteix, entre pares, professors i personal, 750.000 euros d'un cinquè premi

«Això és massa. Quin final de festa!» La presidenta de l'AMPA de l'escola pública Marià Manent de Premià de Dalt, Imma Fernández, no donava crèdit ahir a la sort aconseguida per l'entitat en ser l'única beneficiària de les 15 sèries del número 49271, afavorit amb un dels cinquens premis de la loteria de Nadal. «És el primer any que ocupo el càrrec i des de la junta van creure oportú comprar la loteria a l'única administració que tenim al municipi», explica ahir entre trucada i trucada que rebia al mòbil. Va ser una decisió del tot encertada, perquè el 49271 tan sols es va vendre a Catalunya a Premià de Dalt, Premià de Mar, Gavà, Granollers, Terrassa, Igualada i quatre administracions de Barcelona.

Però va ser a Premià de Dalt on s'han abocat més diners. En concret, l'AMPA va guanyar 750.000 euros, «molt i molt repartits». «El 90% de la gent vinculada a l'escola té alguna participació i estem especialment feliços que sigui així i que principalment la gent del poble pugui gaudir d'uns diners que ara van molt bé», va comentar Fernández. L'AMPA va decidir aquest any «fer un sobreesforç» i comprar 3.000 euros de loteria. «Era un risc, però tot i la crisi la gent ha respost molt bé i els números ens els han tret de les mans», va explicar la presidenta de l'entitat, que va afegir que la majoria d'afortunats «s'han quedat de dues a sis participacions».

Festa grossa

La celebració de la festa de Nadal al CEIP Marià Manent va prendre un nou significat quan els nens de Sant Ildefons van cantar el 49271. «Érem al centre preparant coca i xocolata per a tots, com fem habitualment, i ens van començar a trucar tothom dient-nos que havíem estat premiats», diu Imma Fernández. L'ocasió no podia ser més propícia per comunicar la bona nova. Un cop acabades les representacions dels alumnes, un membre de l'AMPA va agafar el micròfon i ho va anunciar. Els crits d'eufòria dels assistents es van sentir arreu. A l'escola, professorat i personal docent van començar a abraçar-se mentre es preguntaven quants diners tocava a cadascú. Una de les mares que havien anat a recollir els seus fills, l'Anna, assegurava que amb tres participacions no podia fer gaires coses, «però seran unes festes molt més alegres, perquè han fet feliç tota la gent de l'escola». La directora de l'escola, Àngela Ferrer, en declaracions a ACN, va fer broma reclamant a l'AMPA que amb els diners guanyats «sí que es podran fer moltes coses per a l'escola». Des de l'administració de loteria de Premià de Dalt, al Torrent de Santa Anna, Imma Fernández va recordar que com a entitat no s'havia invertit gaire en el número, però va afegir que segur que els diners obtinguts anirien a parar a millores per a l'escola. En qualsevol cas, força estona després que s'haguessin apagat les notes del concert dels alumnes, la majoria d'ells es resistien a abandonar l'escola i deixar de felicitar-se per la sort aconseguida.

L'home que repartia premis

Juan José López, responsable de l'administració número 1 de Premià de Dalt, situada al barri Cotet, a tocar de Premià de Mar, era ahir un home feliç. Entrava i sortia de l'establiment del principi del Torrent de Santa Anna deixant-se felicitar i amb un somriure d'orella a orella. No en va, havia aconseguit repartir «un bon pessic» de la loteria de Nadal al Maresme. Però a banda de la bona notícia del cinquè premi, López tenia guardades més bones noves per als periodistes. La seva administració havia repartit també el número anterior al tercer premi, és a dir, el 10103, perquè el tercer premi ha estat el 10104. «Hem donat 9.600 euros més, i una part ha anat a parar a la gent d'un supermercat de Vilassar de Mar», va puntualitzar. Finalment, Juan José López assenyalava el rètol penjat a l'aparador on constava que a la seva administració s'havia validat l'única butlleta a l'Estat espanyol encertant de tercera categoria de l'Euromillón corresponent al sorteig del dia 11 de desembre. Juan José López feia memòria a instàncies dels periodistes i explicava amb orgull que ja el 13 de desembre del 1997 la seva administració va repartir 400 milions de les antigues pessetes corresponents al premi especial del sorteig de la Lotería Nacional. Se'ls va endur un únic encertant i a part es van repartir també 45 milions més. En total van ser deu dècims premiats del número 7931.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA