Societat

Municipal

Vint anys d’espectacles als carrers de Torelló

El festival Festus continua apostant per muntatges innovadors i multidisciplinaris amb la intenció de potenciar el carrer com a escenari

La programació, amb més música, ofereix 26 propostes

Torelló ja respira art per tot arreu. La dansa, el circ i el teatre ompliran avui i demà els carrers de la vila en la vintena edició del festival Festus, un any “amb un total de 26 propostes i més protagonisme musical, ja que en total hi haurà una desena de concerts”, segons explica el coordinador del projecte Blai Marginedas, content de mantenir i fins i tot ampliar i allargar el projecte, que permet “oferir espectacles diferents dels que se solen veure a la vila”. Malgrat alguna crisi que hi va haver fa uns anys, valora molt positivament el recorregut dels vint anys del Festus, que ha aconseguit un públic fidel que aquests dies “té l’oferta de festivals molt més grans i amb més pressupost, per això té mèrit poder-nos mantenir amb una programació contemporània potent”. D’aquesta destaca especialment l’espectacle inaugural d’avui –l’únic de pagament–, el circ dels Brunette Bros, que s’instal·larà els dos dies de festival i un dia extra, diumenge; i Anarchy, de la Societat Doctor Alonso, una de les peces amb més impacte i repercussió del festival d’aquest any per la tipologia d’espectacle que representa i pel paper protagonista del públic en l’evolució del muntatge. Altres propostes són l’espectacle de La Gran Tropue als Jardins Espona –aquest any també s’ha apostat per potenciar més els jardins com a escenaris festius–; o concerts com ara els que proposen els torellonencs Wood, els barcelonins Agost o Xarim Aresté, que presentarà el seu treball en solitari titulat La rosada. També hi ha lloc per a les arts visuals (Ràdio Fluorescer o el bosc màgic d’Oberon’s Tears), la dansa, el teatre, la performance arriscada de Laia Estruch o l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló, amb el projecte Un joc de cadires (www.festusfestival.com).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia