Societat

Estabilitzat l’incendi de vegetació forestal i agrícola d’Avinyó, que ha cremat 62 hectàrees

El foc també ha afectat una empresa de desballestament de vehicles situada al polígon Punsic

Els Bombers de la Generalitat han pogut aturar la progressió de l’incendi de vegetació que s’ha declarat, aquesta tarda, a Avinyó i l’han donat per estabilitzat cap a les deu de la nit. Segons dades provisionals del cos d’Agents Rurals, ha cremat 62 hectàrees de vegetació, 34 de forestals i 28 d’agrícoles. Les flames han arribat als peus del polígon industrial Punsic, que ha estat desallotjat preventivament. En aquest punt, ha cremat una planta de desballestament d’automòbils, que s’ha vist molt afectada pel foc. Els Bombers, però, han evitat que l’incendi es propagués a les altres indústries del polígon.

Durant la tarda també s’ha obligat al confinament dels veïns d’Avinyó a casa seva, però cap a un quart de deu s’ha aixecat l’ordre. Els Bombers no tenen constància que cap persona hagi requerit atenció sanitària a causa de l’incendi.

Pel que fa a les carreteres, ja s’ha obert la circulació de la BP-4313 que estava tallada entre els quilòmetres 29’5 i 26’5, però es manté la restricció, en ambdós sentits de la marxa, de la carretera B-431.

Una quarantena de dotacions terrestres continuen remullant la zona per repassar els punt calents del perímetre i poder donar l’incendi per controlat. Els mitjans aeris ja s’han retirat de la zona amb l’arribada de l’ocàs.

En el dispositiu operatiu per l’incendi treballen també 14 unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i maquinària pesant, 17 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 4 unitats i l’helicòpter dels Agents Rurals, 4 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Protecció Civil i Creu Roja.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya INFOCAT. Els municipis d’Avinyó i Artés han activat els seus Plans d’Actuació Municipal (PAM) en Alerta, i el municipi de Calders l’ha posat en prealerta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona
estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA