Societat

Acusacions encreuades per la neteja a Vilanova

La concessionària creu que l’Ajuntament hauria de subrogar les treballadores

El procés de municipalització del servei de la neteja d’edificis de Vilanova del Camí continua generant polèmica després d’haver-se culminat l’1 de juliol.

Des d’aquest mes, 23 treballadors presten el servei directament des de l’Ajuntament, que va decidir canviar el model de gestió, fins al mes passat en mans de l’UTE Vilanova, integrada per Fundació Ileris i Taller Àuria.

De les 23 treballadores que prestaven el servei a la concessionària, setze han aprovat les oposicions i set han quedat sense feina. El govern municipal assegura en un comunicat que “els estafa la indemnització i les deixa al carrer amb una mà al davant i una altra al darrere”.

Des d’Àuria, el gerent Miquel Canet defensa: “Nosaltres considerem que hi ha d’haver una subrogació” del personal. Per aquest motiu, no s’ha indemnitzat el personal i se’ls ha comunicat que l’Ajuntament els assumiria, una opció que el govern local assegura que no és legal.

El mateix Canet va adreçar una carta al govern en què es comprometia a assumir les treballadores que quedin fora. “I així ho farem si finalment han de quedar al carrer”, va dir, tot i que lamenta que aquella carta “va ser en un moment determinat de la negociació i no va tenir resposta”.

L’empresa ha posat quatre recursos contenciosos administratius contra tràmits del procés de municipalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia