Societat

festes i tradicions

Sant Pol de Mar viu la festa major

La vila encara el tram central de les festes amb el pregó, la repicada de campanes i el brindis d’aquest vespre

El pregó dedicat als 60 anys del Centre Cultural donarà el tret de sortida oficial a la festa major de Sant Pol, que desplega activitats des de dimarts passat i no s’aturarà fins al 25 de juliol. Enguany també s’escau el 75è aniversari de l’Esbart Dansaire, que ho celebrarà de manera especial diumenge amb el festival de danses catalanes, que tindrà de convidats els Tabalers del Poble-sec (Barcelona), la Colla de Ball de Gitanes de Parets del Vallès i l’Esbart Dansaire de Sant Cugat. I encara sobre dansa, demà a la tarda, després de la cercavila de gegants i les sardanes, serà el tradicional ball de l’Almorratxa. Ell correfoc d’avui mateix amb la Infernal de la Vallalta, la cercavila de gegants de demà i l’actuació dels Falcons de Vilafranca diumenge, sumen més actes de cultura popular. En clau musical, després de la Nit Jove d’ahir queden per davant moltes cites amb els concerts de Band The Rock, Simbiosi, Tapeo Sound System, el musical Boscos endins i els balls amb les orquestres Nova Saturno i la Principal de la Bisbal.

D’altra banda, algunes de les novetats d’enguany estan pensades per al públic familiar, com el tobogan aquàtic gegant que s’instal·larà a la plaça de l’Hotel el dia 24 o la gran gimcana familiar de l’endemà. A més també s’aposta per la consolidació del concurs de paelles i arrossos que es farà el dia 23 i pels sopars solidaris. Enguany se n’han programat dos i el segon serà dilluns que ve amb recaptació per a la Fundació Promoció Social de la Cultura. Finalment no es poden oblidar algunes cites clàssiques, com la regata de festa major, les passejades en barca i el Sardinal Sant Pau, la fira d’art i artesania o el mateix castell de focs artificials que dispararà la pirotècnia Igual la nit de Sant Jaume per cloure la festa.

La festa

Fins al 25 de juliol

www.santpol.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]