El Centre d'Estudis de la Serranía reivindica una comarca verda i respectuosa amb el medi ambient

Ha remés a tots els ajuntaments de la comarca un manifest a favor de l'estabilització del clima i contra l'espoliació del sòl i del subsòl

La Comissió Coordinadora del Centre d'Estudis La Serrania, reunida diumenge 27 de desembre a la seu social, davant els tímids avanços de la Conferència de Copenhaguen, ha remés a tots ajuntaments de la comarca, el text d'un manifest en el qual els hi fa l'advertiment sobre el canvi climàtic i sobre l'ús i abús que s'hi fa del territori i dels recursos naturals.

El Cels denuncia l'abús imparable del sòl i del subsòl de la comarca dels Serrans, dels combustibles fòssils, dels envasos de plàstic, de l'aigua i de la crema de rostolls a l'aire lliure. Aquesta denúncia s'efectua des del compromís i el coneixement de causa a fi d'exigir, de manera individual i col·lectiva, les polítiques escaients que garantisquen al supervivència dels habitants dels Serrans en unes condicions de vida més a acceptables, òptimes.

També demana dels poder públics valencians que apliquen mesures per a deturar el malbaratament de l'entorn i defensar els equilibris de la natura i també dels corrents migratoris que despoblen la comarca. Que desenvolupen accions de defensa del medi ambient de manera urgent i continuada en el temps.

El Cels se situa del cantó del rellançament de línies d'acció que garantisquen la pervivència de l'entorn natural, el benestar i la millora de la qualitat de vida dels que encara viuen en ella i el de les properes generacions.

Esta organització social de la comarca dels serrans, aposta per una major implicació en la selecció, classificació, reutilització i reciclatge dels residus urbans, la fabricació y distribució de l'energia elèctrica mitjançant noves tecnologies, l'aplicació de sistemes d'agricultura ecològica, la racionalització de la tala de boscos i el respecte al medi ambient en el seu conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.