Societat

La Bisbal del Penedès esdevé un revulsiu contra la taxa d’atur

Aquest petit municipi es perfila com un important pol d’atracció d’activitat logística i nous llocs de treball per a la comarca

Impulsen el primer projecte comarcal de treball en xarxa per reactivar el mercat laboral

La Bisbal del Penedès (3.400 habitants) ha esdevingut un pol d’atracció d’activitat logística al Baix Penedès, i un motor capaç de promoure iniciatives per a la formació i la promoció de l’ocupació a la comarca. Després del cop i la duresa d’una crisi econòmica que va deixar el Baix Penedès a la cua de les taxes d’ocupació de Catalunya, la comarca va fer una aposta decidida per l’activitat logística, que havia de garantir feina a persones que havien quedat a l’atur amb més de 45 anys i sense formació suficient per reintroduir-se en el mercat laboral.

Davant de la situació, els municipis més grans de la comarca –el Vendrell, Calafell, l’Arboç i Cunit– van assumir el compromís de desenvolupar els projectes de formació comarcals per contribuir a la remuntada que el Baix Penedès necessitava.

La Bisbal del Penedès, però, no va voler quedar-ne fora, tot i que la majoria de projectes formatius i de foment de l’ocupació estaven pensats per a municipis de més de 5.000 habitants, i va posar en marxa el Servei d’Ocupació Municipal (SOM La Bisbal).

Paral·lelament, des de l’Ajuntament de la Bisbal s’ha impulsat la zona industrial com un espai d’interès per a empreses que pensen en el transport de mercaderies per carretera. La ubicació dels polígons de la Bisbal, a la cruïlla de les autopistes AP-7 (nord-sud) i AP-2 (est-oest), és ideal per a aquelles empreses que es dirigeixen cap a França o cap al sud de l’Estat, però també per a aquelles que van cap al nord o el centre de l’Estat.

L’alcaldessa de la Bisbal, Agnès Ferré, és conscient del potencial de la zona industrial del municipi. Segons ella, l’objectiu de l’Ajuntament és consolidar aquesta zona com un espai de producció, tot i que és conscient que té els requisits que reclama el sector logístic. Ferré descarta que els polígons de la Bisbal puguin acabar desviant l’activitat logística prevista al polèmic Logis Penedès, però mentre aquest gran projecte manté l’oposició de pagesos i plataformes ciutadanes, les ofertes econòmiques comencen a ser substancioses a les vinyes que envolten la zona industrial de la Bisbal.

Ferré assegura que l’Ajuntament no té cap proposta de cap empresa que estigui fora dels límits de la zona industrial i descarta ampliar-la mentre no es consolidin els sòls industrials previstos en l’actual planejament urbà.

L’aposta de l’Ajuntament de la Bisbal per a la creació d’ocupació s’ha traduït aquests dies en la presentació de la primera xarxa comarcal d’ocupació (de perfil tècnic), que liderarà aquest municipi amb un projecte de formació per cobrir les necessitats de l’empresa ID Logistics, que superen la capacitat del poble i genera una interessant oferta comarcal, que Ferré està orgullosa de posar a l’abast de tots els desocupats del Baix Penedès.

LA FRASE

Quan les demandes d’ocupació són de gran magnitud, no les pot assumir un sol municipi
Agnès Ferré
ALCALDESSA DE LA BISBAL DEL PENEDÈS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA