Societat

La polèmica de la neteja a Vilanova arriba al jutjat

El sindicat CGT veu “una represàlia” l’acomiadament d’una de les operàries

La decisió de l’Ajuntament de Vilanova del Camí de remunicipalitzar el servei de neteja d’edificis continua generant polèmica després d’haver-se materialitzat el passat mes de juliol.

De les 23 treballadores que formaven part de l’empresa concessionària, 16 van aprovar les oposicions convocades per l’Ajuntament, però com que treballadores, el sindicat CGT i els grups de l’oposició defensaven que el que s’havia de fer era subrogar la plantilla, una vintena de les treballadores ha emprès accions legals. Dotze ho han fet de forma col·lectiva mitjançant el sindicat CGT, que denuncia l’Ajuntament i també l’empresa concessionària per tal que es pugui fer càrrec de les treballadores que no han accedit a les noves places públiques si finalment el jutge no considera que l’Ajuntament ha de subrogar la plantilla.

El conflicte s’ha enrarit amb l’acomiadament d’una de les treballadores que havia accedit a les noves places de l’Ajuntament. Fonts municipals han explicat que la decisió es basa en un informe tècnic que manifesta que no ha superat el període de prova, però el sindicat CGT considera que es tracta d’“una represàlia”.

La treballadora és familiar directe d’un exregidor del govern vilanoví, fet que ha despertat novament les tensions en la política municipal, especialment crispada des de la moció de censura del passat mes de gener. De fet, la municipalització del servei de la neteja ha estat un objecte constant de conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia