Societat

SOCIETAT

La Fira d’Artesans d’Altafulla fa els vint anys amb oficis nous

La vintena edició de la fira, que tindrà lloc del 17 al 19 d’agost, renovarà la mostra d’oficis

La Fira d’Artesans donarà més protagonisme a les entitats culturals locals

S’acosta la 20a edició de la Fira d’Artesans d’Altafulla, que se celebrarà els dies 17, 18, 19 i 20 d’agost a la zona de les eres del municipi. La fira que organitza el col·lectiu d’artesans d’Altafulla amb la col·laboració de l’Ajuntament tindrà un caràcter especial, ja que enguany se celebra el vintè aniversari. Per fer-ho, l’organització ha renovat la mostra d’oficis. El coordinador del certamen, Diego Spano, va avançar a Altafulla Ràdio que “enguany, per exemple, s’hi podrà veure el picapedrer, el fuster, el ferrer, el ceramista, el sarroner i demostracions de seda i vida emplomat”, amb la finalitat “que amb els anys es puguin conèixer diferents maneres i formes de treballar, sempre en el camp de l’artesania”, va indicar Spano. La mostra d’oficis s’afegirà a les 120 parades –el límit de la fira–, que estaran repartides per cadascun dels espais de la mostra.

D’altra banda, enguany les entitats culturals locals tindran un paper destacat en els actes de la fira. Així, entitats com el Grup de Diables d’Altafulla, els Grallers i Gegants, o les formacions musicals Maria Vidal, Jay Lem’on i Gaià Gospel, i les contacontes Pepi Miró i Joana Badia protagonitzaran un bon grapat d’actes culturals i lúdics de la XX Fira d’Artesans. Tot i que ja s’ha començat a repartir el programa de la vintena edició, el que encara no se sap és com serà l’espectacle d’obertura de la mostra. Quan falten deu dies, Spano insisteix que “es tracta d’una sorpresa”, que no se’n poden donar detalls i que satisfarà els visitants.

Malgrat el pas del temps, la tradicional cita de cada estiu a Altafulla continuarà, un any més, “compromesa amb l’artesania tradicional i contemporània”, explica Diego Spano, alhora que assenyala que per aquest aniversari, “convidem el visitant a gaudir d’un programa ple d’activitats per compartir amb la família”.

Altra vegada, la fira d’Altafulla preveu atraure milers de visitants de fora del municipi. També es convertirà en plató per un dia, el 18 d’agost, del programa televisiu País Km0, de la Xarxa Audiovisual Local (XAL).

LA XIFRA

120
parades
estaran repartides per cada un dels espais de la Fira d’Artesans d’Altafulla.

LA FRASE

L’objectiu és que es coneguin diferents maneres de treballar en l’artesania
Diego Spano
coordinador de la fira d’artesans d’altafulla

La fira farà que hi hagi més visites al Museu Etnogràfic

El Museu Etnogràfic d’Altafulla es beneficia cada agost de la presència de la Fira d’Artesans. Situada al bell mig de la Pallissa de l’Era del Senyor, fa que nombrosos visitants del certamen s’interessin pel museu. Una particularitat de l’equipament és que funciona gràcies a la tasca desinteressada d’un grup de voluntaris. Cada cap de setmana els voluntaris obren les portes del museu al públic, també al juliol i agost, els dissabtes, de sis a vuit de la tarda, i els diumenges, d’onze del matí a dos quarts de dues del migdia. A l’estiu, el nombre de voluntaris baixa i només hi ha quatre persones disponibles. És una xifra que tenen previst augmentar puntualment en els moments de més afluència de visitants, que es produeix durant la fira.

Enguany, com a novetat, els visitants es trobaran amb un llibre de visites i amb l’edició de nous tríptics informatius que es poden adquirir al mateix centre o bé en alguns hotels del municipi. El Museu Etnogràfic disposa de diferents elements d’identitat pròpia de la vida rural i l’economia d’Altafulla, recuperats i restaurats l’any 2008 pel veí i artesà Salvador Gatell. També s’hi poden trobar un miler de peces dels dos darrers segles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona