El Penedès rep els Tres Reis de l'Orient, que arriben amb escalfor malgrat la pluja

Els Reis van expressar un desig de pau en tots els municipis i van convidar els nens a participar en aquesta esperança

La pluja no va desvirtuar les cavalcades dels Tres Reis al Penedès. A Vilafranca del Penedès –mai s'hi ha suspès cap cavalcada– la pluja va fer dubtar els organitzadors durant tot el dia. Finalment, es va escurçar el recorregut, que va sortir de la rambla de la Girada i va entrar pel carrer de Cal Bolet cap al carrer Sant Joan i la plaça de la Vila. Des del balcó de l'Ajuntament, on els Reis van rebre la clau màgica que obre totes les portes, Ses Majestats van demanar als nens que creixin fent gran el valor de la pau i els van demanar que anessin a dormir d'hora per fer més intensa una nit tan màgica. Les carrosses eren presidides per personatges infantils. El rei Melcior tenia una carrossa amb óssos polars, el rei Gaspar duia decoracions relacionades amb el mar, amb un gran dofí que presidia la carrossa, i el rei Baltasar duia la mona Rafiki amb el petit lleó Simba a les mans.

A Sitges, els Tres Reis van arribar en camell i van compartir protagonisme amb Robin Hood, Goofy, Mickey Mouse, Astèrix i Obèlix i Mortadel·lo i Filemó. Els personatges de ficció, entre els quals també van desfilar el gat Silvestre, l'ànec Donald o la Pantera Rosa, van sorprendre els infants i van repartir caramels i pilotes provocant l'entusiasme dels més petits. Tot i la pluja constant, centenars de persones van apropar-se fins a la plaça de l'Ermita de Sant Sebastià, el punt de sortida que la cavalcada estrenava aquest any després de la remodelació de la zona, i en què l'Ajuntament va celebrar diverses activitats infantils abans no comencés la desfilada. Com a autèntics Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar van saludar els nens i nenes del municipi, els quals van lliurar-los les seves cartes al llarg de la cavalcada. Un bon nombre de patges reials vestits amb les millors gales van acompanyar Ses Majestats al llarg del seu recorregut per Sitges; a més dels camells, el seguici també va tenir cavalls i llames. Els infants també van poder admirar diverses carrosses de fantasia, algunes de les quals representaven vaixells. A Vilanova i la Geltrú, els Tres Reis d'Orient van arribar al castell de la Geltrú amb una pluja constant que no va deslluir la cavalcada, però que sí que la va fer molt més incòmode per als milers de nens que la van veure, per al seguici reial, per als músics que els acompanyaven i per als cavalls que arrossegaven les carrosses de Ses Majestats. Tot i això, la cavalcada va transcórrer d'acord amb les previsions i Melcior, Gaspart i Baltasar van repartir salutacions i caramels a tothom que es va apropar a les seves carrosses per lliurar-los la carta. Els Tres Reis estaven d'estrena i els infants que van seguir la cavalcada es van sorprendre en veure una nova carrossa carregada de joguines en caixes gegants. Després d'un llarg recorregut que van fer amb certa rapidesa per la pluja, els Reis van arribar a la plaça de la Vila, on van ser rebuts per l'alcalde, Joan Ignasi Elena, que en nom de tots els vilanovins els va donar la benvinguda i els va demanar que el 2010 sigui més pròsper que el que acabem de passar i que donin suport als que més ho necessiten. Melcior, en nom de Ses Majestats, es va adreçar al nens i els va emplaçar a somiar en una nit màgica en què es poden fer realitat els desitjos.

Els veïns de Sant Pere de Riudebitlles, Joan Romeu, Xevi Serrano i Andreu Esteve i el grup de patges, també del poble, van repetir ahir al vespre la tradició i es van engalanar per fer de Reis Mags a Sant Sadurní d'Anoia. Tot i que l'organització de la cavalcada va a càrrec de la regidoria de Cultura del consistori de la capital del cava, Sant Pere de Riudebitlles aporta des de fa 52 anys els personatges de la màgica celebració. Darrere els riudebitllencs hi havia Joan Amat, que aquest any s'estrenava com a coordinador del grup i no pas com a rei negre. L'any passat va deixar de fer-ho després de 51 anys de dedicació. La cavalcada va arrencar al carrer Alacant i va acabar a la plaça de l'Església, però va fer una aturada davant l'Ajuntament, on l'alumne del CEIP La Pau, Raül Guayerbas, els va demanar en nom de tots els nens del municipi «pau i tranquil·litat al món, que s'acabi la pobresa i també que totes les famílies puguin disposar de menjar, de roba per no passar fred i que hi hagi llum a tots els habitatges».

En acabar la cavalcada, prop d'una cinquantena de nens van rebre les joguines de mans dels Tres Reis de l'Orient, després d'haver recollit caramels al llarg de tot el recorregut, que és el que es va fer a totes les cavalcades celebrades ahir al vespre.

(Text elaborat per Míriam de Lamo, Laura Marín, Albert Mercader i Cati Morell).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona

Segellat de juntes, canvi de vàlvules i rajoles per obrir la piscina de Vallparadís el 22 de juny

Terrassa

S’amplien els topalls d’ingressos per tenir la T-Blanca dels busos

Terrassa
mediterrani

Llibertat pels nou acusats a Grècia del naufragi del pesquer 'Adriana'

barcelona
economia

La moda del te i les infusions creix

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Es constitueix un nou Consell Assessor de Patrimoni Cultural

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Una forta pedragada afecta diversos punts del territori gironí

serinyà

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja