Tiana manté el centre de dia Anselm Clavé i rebutja incorporar-lo a la nova residència per a la gent gran

És causa de la manca d'acord entre el consistori i els gestors del nou equipament

L'octubre del 2005, l'empresa que gestiona la nova residència i centre de dia de Tiana, Inversiones Brofar SL, i l'anterior equip de govern (PSC i ERC) van signar les condicions del contracte del servei. Entre d'altres, aquest preveia la incorporació del centre de dia municipal Anselm Clavé, situat al carrer del mateix nom, a la nova residència, inaugurada el passat mes de novembre i situada al camí dels Francesos.

L'Ajuntament ha desestimat aquesta idea i ha decidit mantenir com a espai independent el centre de dia Anselm Clavé atès que l'acord amb l'empresa que gestiona la nova residència ha estat «impossible». «Hem estat tot un any negociant amb l'empresa per traslladar el centre de dia, els usuaris i treballadores i no hem arribar a consens», explica l'alcalde. «Vist que no podíem forçar més l'empresa i que les famílies dels usuaris tampoc no estaven d'acord amb el trasllat, hem decidit mantenir el centre de dia», diu.

El principal escull, però, ha estat el tema dels preus de les places, que l'empresa ha volgut augmentar un 30% respecte a l'acord inicial responent a l'actualització dels preus. Tampoc no hi ha hagut consens en la reincorporació de les quatre treballadores que actualment s'encarreguen del centre de dia Anselm Clavé i que segons Muñoz, havien d'anar a l'atur perquè no constava «enlloc» que es recol·loquessin a la nova residència.

El centre de dia Anselm Clavé fa deu anys que funciona i disposa de 16 places, totes cobertes. La nova residència en té 96, 20 de les quals estan dedicades a centre de dia.

Recurs contra l'Ajuntament

Segons explica l'alcalde, Emili Muñoz, l'empresa Inversiones Brofar SL ha presentat un recurs contra l'Ajuntament en no estar d'acord amb la proposta de preus per plaça. La intenció dels gestors és augmentar un 30% el preu per llit, atenent a l'increment anual que el servei ha tingut en aquests gairebé cinc anys. Muñoz manté que l'augment és excessiu i assegura que el consistori ha consultat el preu d'altres centres de dia i residències de l'entorn, per conèixer les tarifes i «es podria justificar un increment d'entre el 21% i el 23%». «Aquesta variació és raonable», diu. L'empresa, que no va atendre la trucada d'aquest diari, manté la proposta d'augmentar el preu un 30% i ha presentat una al·legació que es podria votar al ple ordinari del mes de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet dels ‘Papers de Panamà’

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona