Societat

Successos

El detingut pels focs d’Artés hauria cremat també un cotxe

Els Mossos troben documentació falsa al domicili de l’arrestat, que la utilitzava per simular que treballava fent tasques de seguretat

La policia encara no pot confirmar la seva implicació en els incendis de Navarcles

El presumpte autor dels dos focs d’Artés, detingut dijous pels Mossos d’Esquadra, també hauria cremat el cotxe d’uns veïns que viuen al mateix bloc de pisos on resideix ell actualment, a Artés.

Segons van confirmar ahir fonts policials, el detingut hauria estat l’autor de l’incendi que va calcinar el vehicle dimecres a la nit –mentre estava aparcat al garatge comunitari del bloc–, just unes hores abans de la seva detenció. Els agents li imputen l’autoria d’aquests fets, juntament amb la dels dos incendis d’Artés d’aquest estiu: el del 5 d’agost, que va cremar 363,06 hectàrees, i el del 9 d’agost, amb 1,8 hectàrees calcinades.

Es feia passar per agent

Les mateixes fonts també van explicar que el detingut, de 39 anys i nacionalitat espanyola, es feia passar per agent públic. La policia ha trobat documentació falsa en l’escorcoll de dos domicilis, un a Artés, on resideix actualment, i l’altre a Santa Coloma de Gramenet, on va viure fins al juny passat. Utilitzava aquesta documentació i també uniformes per simular que treballava fent tasques de seguretat com a personal de Protecció Civil o a través d’entitats com ara la Creu Roja. En l’escorcoll dels dos domicilis, els Mossos també han trobat material inflamable que podria haver utilitzat per provocar els focs.

Els tres delictes que se li imputen ara per ara, tot i que no es descarten més acusacions, són l’autoria dels dos incendis forestals i d’un vehicle, falsificació documental i també usurpació de funcions públiques. I és que el detingut hauria estat localitzat, segons fonts dels Mossos, a la zona dels incendis, durant el foc, fent-se passar per agent públic. Concretament, no simulava ser un bomber, segons ha pogut saber aquest diari, però sí un agent rural o un policia.

La investigació continua oberta i una de les línies en què encara treballen els agents és en la possible relació del piròman amb els darrers tres incendis que hi ha hagut al municipi de Navarcles, que també han estat intencionats. De moment, però, no han confirmat que es tracti de la mateixa persona. El detingut, que ahir al vespre continuava sota arrest policial, podria passar a disposició judicial avui o demà.

LA XIFRA

363
hectàrees va cremar el primer foc
d’Artés, un dels dos incendis que s’imputen al detingut, que és veí del poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona