Societat

policial

detenció per estafa

Dos detinguts per l’estafa d’un milió d’euros

Dos veïns de Lleida haurien simulat accidents i lesions per cobrar assegurances

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat un home de 60 anys i una dona de 54 anys, veïns de Lleida i de nacionalitat espanyola, que suposadament haurien estafat un total d’1.024.723 euros a quatre companyies d’assegurances. Els detinguts són matrimoni i ella és infermera, mentre que ell és bomber, tot i que ja estaria retirat. La policia els acusa de ser els autors d’un delicte continuat d’estafa i frau a la Seguretat Social per haver simulat dos accidents de trànsit. Ho haurien planificat amb els altres còmplices –que ja han prestat declaració– a canvi d’una contraprestació econòmica.

Segons els Mossos, el mes de maig passat el representant d’una companyia d’assegurances va alertar que sospitaven que un client havia estafat la companyia amb la notificació de dos accidents de trànsit, ocorreguts el 2010 i el 2015, pels quals va cobrar una indemnització d’un milió d’euros.

L’accident de fa set anys es va produir en un camí de la Caparrella de Lleida i al vehicle accidentat només hi viatjava l’home, mentre que en el del xoc del 2015, que es va produir a l’A-2 dins del terme municipal de Fraga, només hi viatjava la dona. Amb aquesta informació, els Mossos van obrir una investigació a partir de la qual van poder comprovar que els dos sinistres havien estat planificats per l’home, que va pactar amb els conductors dels altres vehicles implicats una contraprestació econòmica a canvi que tinguessin una topada amb el vehicle dels detinguts. Durant la simulació dels accidents, no hi hauria cap persona a l’interior del cotxe dels detinguts. Tot i això, els detinguts van al·legar unes lesions per les quals van aconseguir una indemnització d’1.024.723 euros per sis pòlisses d’assegurances que tenien contractades amb quatre companyies diferents. També se’ls acusa d’un frau a la Seguretat Social, ja que els detinguts van tramitar diferents graus d’invalidesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona