Societat

Sentir-se comunitat, ara més que mai

Acompanyar persones perquè puguin viure amb dignitat és una resposta profunda i universal que no preveu cap de les diferències que alguns utilitzen

Càritas ofereix acompanyament a les persones en risc d’exclusió social, al marge del seu origen o de les seves creences. Respon a una crida universal de defensa de la justícia social i de la dignitat de totes les persones. Al llarg d’aquest any el lema de l’entitat ha estat Cridats a ser comunitat, per reforçar el compromís amb l’amor, la justícia i la fraternitat que, des de la comunitat cristiana, es vol transmetre a la resta de la societat. Estimar i viure la justícia es fa possible des de la comunitat, des del fer xarxa amb altres; som cridats a aprendre a viure en comú, a conviure en pau, a fer possible la justícia, la fraternitat entre nosaltres, entre totes les persones que vivim en aquesta casa comuna. Buscar l’equilibri, la sostenibilitat en la nostra relació amb les persones, més enllà de la seva diversitat, procedència, història personal, ideologia o credo, i en la nostra relació amb la resta del planeta, és el repte que com a humanitat tenim per restaurar la nostra dignitat comuna d’éssers humans que tenen a les mans la cura de la Creació, dèiem.

Després dels fets de Barcelona i Cambrils, l’ombra de la intolerància i de l’odi pot tornar a créixer, i no fa res més que alimentar un cercle de destrucció que trenca la idea de comunitat, amor i fraternitat. És per això que Càritas reforça encara més el seu missatge d’acollida incondicional i de defensa de la dignitat i dels drets de totes les persones. La sensibilització forma part essencial de la missió de l’entitat, des del convenciment que cal implicar la societat en l’adopció de valors que permetin construir un món més just per a tothom. I en aquest sentit, Càritas continuarà difonent campanyes en defensa de la Pau, dels Drets de tots els migrants, de la igualtat entre persones i de la necessitat de viure i sentir-se comunitat. La voluntat d’acollir i acompanyar persones perquè puguin viure amb dignitat és una resposta profunda i alhora universal, que no preveu cap de les diferències que alguns volen utilitzar per sembrar odi i violència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia