Societat

municipal

aparcaments

La Secuita planifica l’aparcament a l’estació del Camp per al juny del 2018

L’Ajuntament del municipi treballa per fer realitat aquest equipament amb la màxima rapidesa

El servei se situarà pròxim i tindrà preus ‘low-cost’

Aconseguir que l’actual paisatge del voltant de l’estació del Camp de Tarragona –que la majoria de dies apareix envoltada de cotxes aparcats– canviï per ordenar-se és un dels grans objectius de l’Ajuntament del municipi de la Secuita, que continua els tràmits per fer realitat l’aparcament de vehicles a l’exterior.

L’alcalde de la localitat, Eudald Roca (ERC), confirma que el consistori d’aquest municipi del Tarragonès està en procés de modificació urbanística dels terrenys on ha d’anar aquest nou equipament. “Calculem que la fase de tramitació urbanística ha de ser un dels processos més feixucs de tot el procés, ja que implica diferents administracions, però després la construcció de l’aparcament és senzilla”, confirma Roca, que destaca que la voluntat de l’ens local és obrir l’equipament a partir del juny del 2018. “Es fa difícil poder confirmar una data, però esperem que la planificació es pugui complir tal com està planificada”, confirma l’alcalde de la Secuita.

600 places disponibles

L’objectiu és que l’estació disposi d’un aparcament amb capacitat d’entre 500 i 600 vehicles, un equipament que s’ha de construir en un terreny d’1,5 hectàrees i que se situarà a menys de 200 metres de la porta principal d’entrada a l’estació. La previsió és que els preus d’ús d’aquest equipament siguin sensiblement més baixos que els de les places reservades d’aparcament que ara hi ha dins de l’estació i que són propietat d’ADIF.

“El nostre objectiu no és guanyar diners amb l’aparcament, sinó simplement recuperar la inversió inicial”, explica Roca, que també aclareix que l’Ajuntament de la Secuita encara no ha calculat quin serà el cost de construcció del nou pàrquing. “Avui dia, qualsevol equipament que tingui ús ha de disposar de suficients places d’aparcament”, detalla l’alcalde del municipi de la Secuita, que destaca que “confiem poder oferir el servei tan aviat com es pugui”.

LA FRASE

És vital que qualsevol equipament que tingui ús disposi d’aparcaments
EUDALD ROCA
ALCALDE DE LA SECUITA

Deu anys d’una estació polèmica

A.Llorens

“L’exemple de l’estació del Camp és un cas de manual d’un territori que no sap com gestionar un servei que està estratègicament col·locat per donar servei a les principals localitats de les comarques de Tarragona”, així de contundent es mostra l’alcalde de la Secuita, Eudald Roca (ERC), quan fa balanç de la dècada que ja acumula aquest equipament. Per Roca, l’estació està situada “en un punt equidistant correcte, però hi ha hagut una mala gestió del mateix territori, que no ha aprofitat totes les oportunitats que ofereix l’estació”. L’alcalde de la Secuita lamenta que, a data d’avui, “encara faltin infraestructures potents de comunicació que hi connectin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES