Tossa engega una nova edició del Cim i Tomba
La campanya gastronòmica durarà tot el setembre i es va presentar ahir
L’Ajuntament de Tossa va presentar ahir una nova campanya dedicada a la cuina del cim i tomba, un plat típic de la població selvatana. En l’acte també es va fer un reconeixement de la gastronomia local presentant la rumba dedicada al restaurant La Cuina de Can Simón (que té una estrella Michelin) i també la cervesa artesanal tossenca Castlania, feta amb mel. La cuina del cim i tomba es podrà degustar durant tot el mes de setembre i els restaurants que participen en aquesta campanya són membres del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca i ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i unes postres. Qui gaudeixi dels menús disposarà d’entrades gratuïtes per al Museu Municipal. L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Abans, quan anar a pescar a la vela o a rem significava haver de ser fora de casa moltes hores, els pescadors de Tossa s’emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro i patates, cebes, alls, tomates i pebrots. Amb aquests ingredients, espècies i el peix de rebuig de la pescada feien un guisat. Actualment la majoria dels restauradors preparen el cim i tomba amb rap, rèmol o bastina (rajada o escrita), però també hi ha cuiners que el fan amb escórpora o d’altres peixos. Els restaurants que participen en la campanya són Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L’Ajustada, La Cuina de l’Àvia, Mestre d’Aixa, Minerva, Sa Barca, Santa Marta, Tursia, Víctor i Victòria.