Societat

Societat

L’última fitxa del Magic Park

El mític recinte recreatiu tanca avui després de 45 anys

La propietat cerca un lloc alternatiu per mantenir alguna atracció

Els cotxes de xoc i el carrusel podrien reobrir en un altre punt de Platja d’Aro

El recinte d’atraccions i jocs recreatius Magic Park de Platja d’Aro obrirà aquesta tarda per darrer cop, abans de tancar persianes definitivament després de 45 anys. La data, anunciada des de finals de juliol per la direcció del complex, ha arribat després que els darrers estius ja hagués circulat de manera recurrent que cada temporada seria la darrera. Jenny Xufré, neta del fundador i que amb la seva germana Teia va haver d’assumir la gestió després de la mort del seu pare a la primavera, destaca que l’han volgut fer coincidir amb la diada de l’Onze de Setembre, una data plena de simbolisme que, a més de marcar una de les fites finals de la temporada alta estival, les ha empès a guarnir amb una gran senyera la mítica roda gegant de fira, en desús, a la part posterior del complex. Un dels atractius complementaris, també per als amants dels parcs d’atraccions, és la plasmació d’un model de recinte cobert, habitual en altres latituds però poc freqüent a Catalunya.

“S’acaba una etapa, però no volíem tancar d’amagat i per la porta del darrere”, defensa Xufré. L’avís ja ha contribuït a fer que durant tot l’agost moltes persones hi hagin retornat amb fills i nets, per reviure records de les darreres quatre dècades. Per la festa major, a mitjans d’agost, ja van atraure força gent amb una jornada de preus econòmics, i hi van convidar tots els infants i adolescents que participaven als casals d’estiu. Però, ahir, amb repartiment gratuït de fitxes perquè tothom pogués gaudir de les atraccions, el recinte va recuperar l’ambient frenètic d’anys enrere.

L’exposició històrica que les germanes Xufré han improvisat al primer pis també ajuda a refrescar la memòria, amb fotos de l’evolució del recinte, alguns documents –plànols de les atraccions, projectes i les llicències d’activitat–, moltes fotografies i peces dignes de col·leccionista, com ara rètols lluminosos, cotxes de xoc i un kart antics o una màquina de l’abuela que endevinava el futur. També hi ha un raconet centrat en la trajectòria de la discoteca Màrius, que durant anys va funcionar dins de la nau, i han ofert als visitants deixar-hi testimonis, records i comiats per escrit –ja han omplert tres llibres de signatures.

Una altra iniciativa original ha estat la possibilitat d’endur-se un record físic en forma d’algun dels adhesius antics, pòsters, passaports d’atraccions, rellotges i clauers que havien emès durant tots aquests anys i romanien als magatzems. Jenny Xufré també avança que els arxius de l’empresa i tot el fons documental passaran a mans de l’Arxiu Municipal de Castell-Platja d’Aro.

El futur de les atraccions

Xufré explica que, a partir de demà, han donat dues setmanes de vacances als treballadors i, a final de mes, començaran a desmuntar les atraccions. Les han posades a la venda i han quedat sorpresos pel “gran interès” que s’ha creat, per exemple, per aconseguir futbolins, billars o una de les clàssiques màquines del milió. Pel que fa a les atraccions grosses, la idea inicial era cercar-los un nou destí, però la responsable de Magic Park revela que “la tradició firaire de la família durant generacions pesa”, i finalment podrien conservar “la pista gran dels cotxes de xoc i, fins i tot, els cavallets grans”.

De moment, diu que estan avaluant un possible emplaçament alternatiu, més petit i simple de gestionar, també a Platja d’Aro. De fet, seria una solució semblant a la del saló de màquines de joc, que encara romandrà uns mesos més en marxa a la nau actual i traslladaran a un local de l’edifici Millennium. Però Xufré sosté que la continuïtat de les atraccions encara és, només, una opció: “Una manera que no sigui un simple game over.”

El futur urbanístic

En paral·lel als rumors de tancament, sempre s’ha especulat amb un acord de venda dels terrenys, una cobejada parcel·la de 4.000 metres quadrats al cor de Platja d’Aro amb usos compartits d’hotel, aparcament subterrani i un màxim de 3.000 metres quadrats de sostre comercial. Les converses amb una promotora que habilités un local prou gran per al desembarcament de la franquícia Zara, d’Inditex, van estar molt avançades l’any passat, però no va reeixir. Jenny Xufré admet que és un emplaçament estratègic, però sosté que “no hi ha res tancat i és una decisió que, en tot cas, es prendrà amb molta calma”.

Pel que fa als motius del tancament, l’administradora del recinte destaca els costos de mantenir-lo en marxa, ja que caldrien inversions per modernitzar-lo i en un recinte tancat amb atraccions és complicat, més quan a pocs metres conviuen amb la competència sana del petit parc d’atraccions PP’s–. Han tingut altres obstacles, com ara la crisi d’usuaris de les màquines arcade, per l’evolució tecnològica de consoles, ordinadors i jocs a través del telèfon mòbil. Malgrat tot, Xufré posa com a evidència que “la gent continua havent de sortir amb els fills a fer un tomb i Platja d’Aro quedarà una mica més òrfena d’oci infantil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres