Societat

La Colònia Güell reviu l’esplendor del modernisme

La dissetena edició de la festa commemora els 125 anys de la inauguració del Teatre Fontova

Amos i obrers, capellans i monges, modistes, mestres i dides... Prop de tres-cents actors i figurants donen vida als personatges que aquest cap de setmana faran un salt en el temps per habitar la Colònia Güell. Participen de manera voluntària per fer possible la Festa del Modernisme, una proposta que es cou durant pràcticament tot l’any i que arriba ara a la dissetena edició. La recreació teatral al carrer d’escenes de la vida quotidiana d’ara fa cent anys es fa en un context festiu i se situa en el marc incomparable de l’arquitectura modernista de la colònia.

La festa commemora enguany els 125 anys de la inauguració del Teatre Fontova i la cessió de terrenys que va fer Eusebi Güell per construir l’església. A partir d’escenografies, vestuaris i teatralitzacions al carrer, el visitant es podrà endinsar en l’ambient d’una colònia industrial de principis del segle XX. Enguany, hi trobarà més de vint racons a l’entorn dels edificis més significatius construïts per arquitectes com ara Antoni Gaudí, Joan Rubió i Francesc Berenguer (pare i fill): les monges ensenyen la casa bressol, unes dones fan bugada al safareig públic, el mestre dona lliçons als nens, passen treballadors de la fàbrica, bategen els fills d’un encarregat, hi ha ball amb pianola a la plaça. Sense perdre’ns el mercat de pageses i la fira d’artesans, on es podran comprar pets de monja, gaudines, vermut, fruita i verdura, terrissa o loteria, prendre xocolata i veure treballar els artesans o fer una queixalada a la taverna modernista.

La festa arrencarà avui, divendres, al vespre, amb un petit concert en el marc incomparable de la Cripta Gaudí, amb The New String Trio. També s’inaugurarà l’exposició de la ceramista Helena Carreras i s’obrirà la Taverna del Modernisme.

Serà dissabte i diumenge quan la Colònia farà un salt en el temps i retornarà al 1892, any d’inauguració del Teatre Fontova. I pels carrers de la colònia personatges de l’època parlaran sobre el gran esdeveniment, faran safareig, i viuran un dia més de la seva vida quotidiana. Els visitants voltaran pels racons del poble i descobriran mil i una històries pròpies d’una colònia industrial de principis de segle. Cada any visiten la festa entre 13.000 i 15.000 persones.

De tot el conjunt de l’obra arquitectònica de la colònia, la més emblemàtica és, sens dubte, la cripta, tot i que va quedar inacabada, ja que Gaudí va abandonar les obres abans d’hora. A més de ser una de les obres més estudiades de l’arquitecte, va ser un precedent de moltes de les solucions que més tard va utilitzar per al temple de la Sagrada Família.

La festa

Dies 20-22 d’octubre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA