Societat

Societat

El món del bolet omple els carrers el cap de setmana

Destaquen la 15a Fira Boletus d’Isona i la desena edició de la Fira del Bolet i el Boletaire de Solsona

Tot i no estar vivint fins ara una gran temporada de bolets, les comarques lleidatanes esperen una campanya similar a la de l’any passat, tot i que la calor intensa, la sequera dels mesos d’estiu i les poques pluges a la tardor han fet que la temporada comencés gairebé 20 dies més tard del que és habitual al Pirineu. Segons el responsable de l’àrea de micologia del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Juan Martínez, s’espera que la campanya de bolets d’enguany sigui similar o lleugerament millor que la mitjana dels darrers 20 anys. “La previsió és que estem davant d’un any normal, amb una producció d’uns seixanta quilos per hectàrea”, ha apuntat.

A més de la cerca de bolets, els visitants troben a la demarcació un ampli ventall d’activitats relacionades amb el món dels bolets. Aquest cap de setmana destaquen la 15a Fira Boletus d’Isona i la desena edició de la Fira del Bolet i el Boletaire de Solsona. Un aniversari poc lluït ja que “es tracta d’un any de pocs bolets per falta d’aigua”, comenta Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica i president de Solsonès Fires.

Isona acull dissabte la segona edició del Boletast & Birra i, diumenge, la 15a Fira Boletus. La mascota gegant Boletus donarà el tret de sortida als actes amb una cercavila. Després del pregó inaugural, a càrrec del presentador de Lleida TV Santi Roig, hi haurà un taller de cuina i el lliurament dels premis del concurs Boletus, que guardonarà els millors cistells de bolets en dues categories: la de penyes i la de particulars.

Per la seva banda, un taller de cuina va encertar ahir la Fira del Bolet i el Boletaire de Solsona. La programació continua avui amb el sopar La cuina del bolet. Demà hi haurà una sortida micològica amb experts i, a partir de les deu del matí, el mercat del bolet i productes artesans de la comarca a la plaça Major, així com la venda d’artesania i demostració d’arts i oficis a la plaça de l’Església i al carrer de Sant Miquel (també diumenge). Més activitats són tallers, degustacions, exposició de bolets, la presentació de les 13es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès o bé el Concurs de Bolets. Concursen novament el bolet més gran i el més original.

Tanmateix, des del passat dia 6 i fins al 29 d’octubre estan en marxa les XXIII Jornades Gastronòmiques del Bolet a l’Alta Ribagorça. Un total de dotze restauradors ofereixen menús en què el bolet serà el producte principal. El president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, ha donat valor als productes locals i confia que s’incrementi el nombre de menús servits respecte a l’any passat i que s’arribi als 1.100.

Paral·lelament a les jornades, s’han programat els itineraris guiats Bolets, bolets i més bolets. Diumenge tindrà lloc una xerrada sobre el món dels bolets al saló de l’hotel del balneari de Caldes de Boí i tot seguit una ruta de reconeixement a càrrec de la biòloga Judith Mira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona