Societat

Festes i tradicions

Anul·len la Fira de Sant Martí d’Amer pel setge de l’Estat contra Catalunya

El consistori recorda els vincles amb els empresonats i que la democràcia ha estat “suspesa”

Ajorna la concessió de la medalla d’or a Josep Puigdemont

L’Ajuntament d’Amer ha suspès la majoria d’actes previstos per a finals d’aquesta setmana. Un dels més destacats i que apleguen més gent és la Fira de Sant Martí, que aquest any s’ha suspès perquè “la Fira va renéixer amb la democràcia i aquest any la democràcia ha estat suspesa”, afirma l’alcaldessa d’Amer, Maria Rosa Vila (CiU), en una declaració institucional, i també ho va expressar personalment en una xarxa social.

Els set regidors de l’equip de govern (CiU i ERC) consideren que tenen molts vincles amb els empresonats –els consellers Dolors Bassa i Jordi Turull i el president de l’ANC, Jordi Sànchez, entre d’altres– i han optat per suspendre la fira. Per Vila, “sempre hi ha opinions diferents i diverses. Però jo no. Jo vull arribar als 80 anys i explicar que el 2017 vam suspendre la Fira”.

Ple extraordinari

L’Ajuntament, en canvi, manté els actes per a dijous. Ha convocat un ple extraordinari per a dijous a la tarda (a les set) en què s’acordarà atorgar la medalla d’or de la vila d’Amer a Josep Puigdemont i Oliveras, primer alcalde després del franquisme (1979-1983). Puigdemont havia de rebre la medalla dissabte, però l’acte ha estat ajornat. A les vuit del vespre de dijous, es farà la missa concelebrada del 1068è aniversari de la consagració del monestir de Santa Maria.

L’any passat la Fira de Sant Martí va tenir de protagonista el president del govern, Carles Puigdemont, ara a l’exili. Puigdemont va visitar el poble on va néixer, i en un acte a l’ajuntament va rebre la medalla d’or i el document que el reconeix com a fill predilecte.

LA FRASE

Jo vull arribar als 80 anys i explicar que el 2017 vam suspendre la Fira de Sant Martí
Fragment de la declaració de Maria Rosa Vila
alcaldessa d’amer (CiU)

LA DATA

11.11.17
havia de ser
el dia que el primer alcalde democràtic del poble després del franquisme havia de rebre la medalla d’or.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia