Societat

El rierol, seu del pessebre de Castell d’Aro

El 59è pessebre vivent de la vila concentra les escenes i figurants al voltant de la riera

L’anunciació canvia de lloc i es potencien dos miradors

L’estrena és diumenge

L’organització del pessebre vivent de Castell d’Aro ultima els preparatius per estrenar, diumenge, una nova edició del muntatge. “Tenim pocs nervis, ja que amb 59 edicions a l’esquena hi estem més que acostumats” comenta José Genís, president de l’associació. El pessebre d’aquest any arriba amb un canvi significatiu: aquesta edició concentra les escenes i els figurants al voltant del rierol. “Volem plasmar el pessebre que es fa casa, i que moltes vegades gira entorn del riu i el pont.” Així mateix, l’anunciació canvia de lloc i es potencien i es fan més accessibles dos miradors “perquè els visitants tinguin una gran perspectiva del pessebre”. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres que formen l’escenificació nadalenca, en un recorregut d’un quilòmetre i mig pel nucli històric de la vila, declarat bé cultural d’interès nacional. “No es pot perdre el naixement, molt original i fet per un artista del poble”, recomana orgullós José Genís, que també destaca el fet de tenir un caganer de veritat i l’entrega de pa amb vi i sucre al visitant, “un berenar que era típic de la zona”. La representació es podrà veure els dies 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre, i el 1 i el 6 de gener, a les set de la tarda. L’entrada general costa 5 euros, i 3 per als infants de més de 3 anys (www.pessebrevivent.com).

Consolidació i novetats en el pessebre vivent de Breda

J.Peña

La sisena edició del pessebre vivent de Breda s’enceta diumenge amb molta expectació. Dones de Breda, que l’organitza, ha aconseguit consolidar la cita, que representa més d’una vintena d’escenes amb moviment, veu, música i vestuari d’època i tradicional català. A més, aquest any s’incorporen noves escenes al recorregut, així com noves distribucions per aprofitar millor l’espai. En total hi participaran uns 200 figurants de totes edats –no es pot perdre la característica baixada des del campanar de l’ajuntament de l’àngel ni el naixement amb els Reis–. S’hi esperen prop de 2.000 persones. Un altre pessebre molt esperat que comença diumenge és el de Bàscara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]