Societat

La botiga solidària obre portes a G irona

L’aposta de Càritas pel foment de l’economia solidària i la inserció laboral

Articles de confecció artesanal i amb materials reciclats

Ecosol, Empresa d’Inserció de Càritas Diocesana de Girona, va inaugurar divendres 22 de desembre una botiga al centre de Girona dedicada als productes de l’economia social. L’establiment, situat al local de l’Espai 31 de la parròquia del Mercadal, es troba al número 32 del carrer Anselm Clavé, i restarà obert fins al 7 de gener, de 10 h a 20 h, coincidint amb el període de compres nadalenques. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer i augmentar les vendes dels productes de l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona.

A la botiga s’hi pot trobar una gran diversitat de productes, com ara les bosses fetes a mà i amb materials reciclats de la marca Bolsos con Alma, bicicletes de diversos tipus, complements de confecció artesanal i amb materials reutilitzats, i altres complements de gran valor afegit realitzats a Ecosol Empresa d’Inserció de Càritas. El nou establiment disposa també d’un espai per degustar les infusions ecològiques i el cafè de l’empresa Coffee Center i la línia Alma Teas & Herbal Infusions. Per a compres superiors a 25 €, la botiga ofereix un cafè gratuïtament als seus clients.

Ecosol és l’aposta de Càritas per al foment de l’economia solidària i la inserció laboral. Actualment, Ecosol té una seixantena de llocs de treball d’inserció en les 6 línies d’activitat: serveis de manteniment integral d’edificis i neteja; venda, lloguer, reparació i manteniment de bicicletes; recollida de roba, sensibilització ambiental i confecció; Centres de Distribució d’Aliments; missatgeria sostenible i restauració. Més de la meitat dels treballadors s’incorporen a l’empresa ordinària després del seu pas per Ecosol. Segons Anna Güell, gerent de l’empresa Ecosol, “la botiga pop up és una bona oportunitat per poder mostrar els productes d’Ecosol destinats al públic final, com les bicicletes o les bosses reciclades”. Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, ha animat a “fer compres i regals amb consciència i valor social durant el Nadal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia