gastronomia

Els Gourmets de Tarragona lliuren el Gastronia 2009

L'Asso­ci­ació de Gour­mets de Tar­ra­gona ha cele­brat a l'hotel de cinc estre­lles de la Pineda (Vila-seca), Gran Palas, una altra edició del sopar de lliu­ra­ment del Gas­tro­nia 2009.

El Gas­tro­nia és el guardó que ator­guen els Gour­mets tar­ra­go­nins al res­tau­rant que obté la més alta pun­tu­ació en la valo­ració que fan els comen­sals en fina­lit­zar cada sopar men­sual que fan.

Dels res­tau­rants visi­tats l'any pas­sat, el més pun­tuat ha estat el Deli­cius, del bal­ne­ari Vichy Cata­lan, i el con­se­ller dele­gat d'aquesta empresa cen­tenària, Joan Renart, va rebre el Gas­tro­nia, –obra de l'artista joier Joan Blázquez, de mans d'en Albert Abelló, pre­si­dent de la Cam­bra de Comerç de Tar­ra­gona, que era l'invi­tat d'honor en aquest sopar–.

L'accèssit va cor­res­pon­dre al res­tau­rant de Salou Vil·la Ale­xan­der i Ramon Cristòfol, en nom de l'esta­bli­ment, va reco­llir el guardó, lliu­rat també per l'Albert Abelló.

Aca­bat el lliu­ra­ment i després d'uns par­la­ments breus, el xef del Gran Palas Ion García va ofe­rir als assis­tents un menú exqui­sit que va començar amb els ape­ri­tius, cebiche d'ostres amb llet de coco; ravi­oli de vieira amb tàrtar de tonyina; gamba ros­tida amb meló Catan­lup i can­sa­lada ibèrica; i caneló crui­xent de bou tru­fat sobre suc de sèsam. Ama­nida de car­pac­cio de pop, mousse de txan­gurro, cara­mel de ceba i cala­mar­sons sal­tats. Tur­nedó de llamàntol sobre crema d'agre­lla; teriyaki de llom ibèric amb ume­boshi. Gela­tina de cafè amarg amb crema saba­iona d'apple­ton i cremós de mar de cava, amb pa de pes­sic de gerds i gelat de dàtil, i va aca­bar amb els petits fours. Aquests plats es van acom­pa­nyar amb vins Atrium, de Tor­res (DO Penedès); Viñas del Vero Gewurz­tra­mi­ner (DO Somon­tano), Pri­mi­tiu de Bell­munt 2003 (DO Pri­o­rat), i cava Par­xet Maria Cabañé (DO Cava).

Els assis­tents a l'acte van rebre un exem­plar del dar­rer número de la revista Gas­tro­no­mia i Turisme, i l'edició 2010 de la Guia Gour­mand, edi­tada per Arola edi­tors, l'única guia que recull, amb edi­ci­ons en català i cas­tellà, els millors res­tau­rants i hotels de Cata­lu­nya i Andorra. També es van obse­quiar amb un DVD pre­pa­rat per en Paco Tor­ralba, secre­tari de l'asso­ci­ació, que resu­meix totes les acti­vi­tats dels Gour­mets de l'any 2009, el lli­bre La sabi­duría de agua, edi­tat per el Grup Vichy Cata­lan i una espelma deco­ra­tiva. També es va sor­te­jar una joia molt bonica de Blàzquez, que va tocar a un soci de l'enti­tat gas­tronòmica de Tar­ra­gona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.