Societat

SOCIETAT

Els carnestoltes de Sant Feliu i Platja d’Aro s’activen acabat el Nadal

El cartell guanyador del concurs guixolenc, de l’olotina Roser Matas, es va presentar ahir

A Platja d’Aro, dilluns inscriuen les colles de la Vall d’Aro i Sant Feliu i dimarts, tota la resta

Dos dels principals carnavals del Baix Empordà, els de Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols, han accelerat els preparatius un cop finalitzat el parèntesi nadalenc. El calendari, aquest any, no dona gaire marge i a Sant Feliu ahir, un mes abans de la rua central del divendres 9 de febrer a la tarda, van aprofitar per presentar el cartell guanyador d’un concurs en què han competit una trentena de propostes, obra de l’olotina Roser Matas.

Matas compagina la seva feina com a professora de secundària amb una brillant vocació d’il·lustradora que ja li ha permès guanyar, recentment, els concursos per als cartells de les Festes del Tura d’Olot 2017 i el de les Fires de Sant Narcís 2016. Aquest cop ha defugit la figura del mussol ganxó i ha optat per la temàtica marinera amb El ball del peix, amb tècnica digital simulant aquarel·la i diversos personatges en dansa disfressats de peixos, pops, banyistes, pirates o submarinistes.

A Platja d’Aro, l’obertura de les inscripcions es farà dilluns vinent, quan fins a les 14 h es podran inscriure en bloc les colles del municipi i les poblacions veïnes de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro. L’endemà, dimarts 16 de gener, encetaran el termini general per materialitzar-les per correu electrònic , tot i que reservaran set llocs per a inscripcions presencials a l’Oficina de Turisme (de 8 a 12 h), que si no s’ocupen es completarien amb les peticions rebudes per correu electrònic en llista d’espera. La participació a la rua del dissabte 10 a la tarda (16 h), a Platja d’Aro, es limita a 65 carrosses o comparses que rebran subvenció i que participaran en el concurs, tot i que al matí (11 h) en podran desfilar 10 més que, tot i rebre l’ajut econòmic, no aspiraran a les quatre categories de premis per als cinc primers classificats de cadascuna: carrosses grans (2.475 euros en premis), petites (2.475 euros en premis), comparses (1.450 euros en premis) i disfresses (1.450 euros en premis), i també premi únic a la millor colla debutant al carnaval (250 euros).

LES DATES

Del 3 al 14
de febrer
se celebraran els actes festius dels carnavals a Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]