LA FATARELLA (Terra Alta)

Festes majors d'hivern

Llenya a bon preu

La Fatarella celebra una festa major plena d'elements tradicionals que els quintos, els majorals i les Àguedes, com a organitzadors, han sabut mantenir. Cal destacar la subhasta de llenya, la plega i el ball de la Jota de la Fatarella, en clau popular, i la processó i el cant de l'Aurora com a actes religiosos.

La festa

La festa es començarà a desplegar avui a la nit amb ball i l'actuació de La Banda del Coche Rojo. Dissabte, a les set del matí, tindrà lloc el cant de l'Aurora pels carrers del poble. A migdia, se subhastarà la llenya de Sant Blai i tot seguit començarà la plega en benefici dels majorals. A la tarda, es ballarà la jota i també es farà la dansada de les tortades de Sant Blai, uns pastissos similars a les mones. Dissabte hi haurà ball de tarda, concert i ball de nit.

Si dissabte està dedicat als majorals, diumenge es dedica als quintos, que encetaran el dia amb una cercavila. Després de missa es farà la cursa de rucs i la plega a benefici dels fadrins. A la tarda, de nou es ballarà la jota. La festa continuarà amb ball d'orquestra. Dilluns és el dia de les dones, i se celebrarà un concurs de birles, i ball i bingo al casal.

6, 7 i 8 de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.