Amb cinc anys d'empadronament es podrà aspirar a un pis protegit a Tiana

El nou pla local d'habitatge preveu construir més de 200 pisos socials fins al 2018

L'equip de govern de Tiana (Gent i CiU) va presentar el nou pla local d'habitatge. El document conté una modificació important en les bases d'adjudicació per a aquells que vulguin comprar un pis protegit al municipi. I és que el govern municipal va decidir rebaixar fins als cinc anys el temps d'empadronament al municipi en comptes dels deu que fins ara es requerien. El nou barem no va agradar gens als grups de l'oposició (PSC i ERC), que hi van votar en contra al·legant que «és un salt massa gros i no s'ha volgut trobar un terme mitjà». El socialista Ferran Almeida i el republicà Jordi Gost també van coincidir a afirmar que «el govern no ha volgut arribar a un consens en aquesta matèria». Per la seva banda, el regidor d'Habitatge, Joan Pau Hernández (Gent), va defensar la mesura dient que «així s'amplia la possibilitat que més gent del poble hi pugui aspirar». Els primers pisos que es construiran a Tiana subjectes a aquesta nova norma seran la seixantena d'habitatges d'entre 60 m² i 80 m² de la zona de la Creu de Terme, a l'entrada del municipi.

El nou pla d'habitatge local, a més, inclou una sèrie d'objectius pel que fa a la construcció de pisos socials fins al 2018, com ara reduir la superfície mitjana dels habitatges fins a 70 m². El govern té projectat construir-ne més de 200 en diversos punts del poble fins al 2018. Al Camí Mig d'Alella se n'hi faran 68 en règim de lloguer per a joves, i es preveu que estiguin enllestits cap al 2012. Per a la gent gran hi ha previstos vint habitatges dotacionals al centre del poble pel mateix any. Al sector Vessants II s'hi construiran 84 habitatges protegits més de lloguer, mentre que a l'entorn del parc del Tramvia s'hi han faran 82 pisos socials més. Aquesta darrera promoció, però, està prevista més enllà del 2018. El regidor d'Habitatge va explicar que «el nou pla vol potenciar el lloguer, ja que Tiana no té espai per poder créixer gaire». En la votació del document el PSC i ERC es van abstenir.

Al·legacions desestimades

ll.a

Un dels temes que van continuar arrossegant polèmica entre govern i oposició va ser l'aprovació definitiva del pressupost municipal per al 2010. I és que tant socialistes com republicans van tornar a donar el seu vot negatiu als comptes municipals per a aquest any. Una de les causes va ser la desestimació per part de l'equip de govern de les 21 al·legacions que va presentar l'oposició. D'aquestes només se'n van acceptar parcialment dues. Això va motivar que tant el PSC com ERC acusessin el govern municipal de «manca de voluntat de recollir les aportacions fetes». En la seva exposició, el socialista Ferran Vallespinós va denunciar que en la partida d'ingressos «el govern vol multiplicar per tres el rendiment de les multes de tràfic», i va recordar que per aquest motiu en altres consistoris, com ara el de Santa Coloma de Gramenet, no s'havia deixat tirar endavant el pressupost local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS