L'alcaldessa de Cunit es reafirma en el suport a la mediadora després que aquesta critiqués la seva gestió

La treballadora ha demanat la baixa perquè ha hagut de ser atesa per ansietat

Alberich (PSC) va tornar a manifestar ahir de manera explícita el «suport» del consistori a Ghailan, que el desembre del 2008 va denunciar unes presumptes amenaces i coaccions per part de l'imam de Cunit, la seva dona i la seva filla, i el president de l'associació cultural islàmica. L'alcaldessa es va referir a una de les seves decisions més polèmiques durant la gestió del cas: la proposta d'obrir un procés de mediació prèvia retirada de les denúncies. «Es va proposar perquè ella recuperés la confiança de la comunitat islàmica», va argumentar Alberich, que també va negar que hagi coaccionat la treballadora perquè deixés el seu lloc de treball, com si havien demanat els imputats amb una recollida de signatures. Segons l'alcaldessa, el conflicte «no està fonamentat en causes religioses» i va lamentar que l'oposició, que dimecres va demanar en bloc la seva dimissió, hagi optat per «jugar políticament» amb el tema de la immigració.

Les paraules d'Alberich arriben després que la mateixa Ghailan hagi denunciat a diversos mitjans de comunicació que l'alcaldessa no li havia donat suport en tot el procés, i que fins i tot li havia ofert «facilitats» si volia abandonar el seu lloc de treball. La mediadora està actualment de baixa, ja que ha tingut un atac d'ansietat i còlics i ha hagut de ser atesa a l'hospital. La treballadora també nega que la decisió de no dur el vel islàmic desencadenés el conflicte amb l'imam, i ho relaciona amb el fet que sigui una dona i que ocupi un càrrec intermedi entre el consistori i l'imam.

Queixes del PP

Les crítiques a l'alcaldessa de Cunit van venir ahir també des del seu soci de govern: el PP. El portaveu del grup i primer tinent d'alcalde, José Barquier, va reclamar a Alberich que «rectifiqués» i «clarifiqués» la seva postura de suport a la víctima. Barquier es va mostrar també dolgut perquè l'alcaldessa no l'havia informat detalladament del cas. «Sembla que l'ha gestionat ella en solitari, sense compartir-lo amb els companys de govern», va dir Barquier, el qual va descartar que a priori aquest xoc intern pugui comprometre l'estabilitat del pacte de govern.

D'altra banda, tres entitats veïnals (Cunit Oest, Part de Cunit i el Gladiol) es van desmarcar ahir de la postura de la federació d'associacions de veïns de Cunit (dimecres va demanar la dimissió d'Alberich) i van mostrar el suport a l'alcaldessa.


LES FRASES

JUDITH ALBERICH
alcaldessa de cunit (PSC)
«Mai he volgut cedir a les peticions de l'imam i el seu entorn»
«És la justícia qui ha de resoldre-ho»
JOSÉ BARQUIER
portaveu del pp
«No és amb polítiques bonistes ni amb demagògies barates que es fa política d'immigració, sinó amb sentit comú i aplicant la llei»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS