Societat

SOCIETAT

El carnaval de Pals dona el tret de sortida a la disbauxa a la comarca

Les colles dels carnestoltes principals del Baix Empordà ja escalfen motors per a les rues del cap de setmana vinent

L’anomenada Rua de la Disbauxa va donar ahir a la tarda el tret de sortida a les desfilades de carnaval al Baix Empordà. Un total de nou colles del poble i altres municipis de la demarcació van aprofitar el recorregut per estrenar les disfresses i acabar de polir els detalls abans d’una setmana intensa.

Sopars multitudinaris

Mentrestant, les colles dels tres principals carnestoltes del Baix Empordà –Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Palamós– aprofiten aquest cap de setmana per anar fent caliu, amb els respectius sopars de germanor i presentació de grups. A Palamós, a la Nau dels 50 metres, van presentar la Reina i el Carnestoltes 2018, enguany de la colla Los Terremotos sota els noms de Retrocarnestoltes i Reina Futurista. El pregó del carnaval serà a càrrec de la colla Les Incombustibles. A Platja d’Aro, al palau d’esports i congressos, després del sopar totes les colles locals van lluir coreografies. I avui a la tarda es tornaran a concentrar a la plaça de l’Ajuntament abans de procedir al canvi d’atributs protocol·lari entre reis carnestoltes.

A Sant Feliu, el sopar de colles també es va celebrar ahir a la nit a l’envelat desmuntable de lloguer del Guíxols Arena, un espai cridat a prendre protagonisme però amb una capacitat inferior a la del pavelló, fet que ja ha provocat alguna queixa aquesta setmana per la dificultat per aconseguir entrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia