Societat

Festes i tradicions

Les rues de carnaval animen el dissabte

Palamós, Platja d’Aro, Lloret de Mar o Olot s’omplen de color amb les desfilades de comparses i carrosses

Les rues de carnaval van tornar a omplir, durant el dia d’ahir, els carrers de diverses poblacions gironines, entre què, per exemple, hi va haver la quarantena edició del Carnestoltes Infantil d’Olot, que organitzen Rialles, Esplais de la Garrotxa i l’agrupament escolta Nostra Dona del Tura.

També ahir a la tarda es va donar el tret de sortida al carnaval de la Costa Brava sud –que des de fa pocs anys organitzen conjuntament els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar i que anualment aplega més de 10.000 persones– amb la rua a Lloret de Mar. Catorze carrosses i cinc comparses van participar en la desfilada de Lloret, entre què destacaven, per exemple, el centenar de participants de l’Eclipse, un vaixell víking amb una vela dels colors de la senyera i el Circ Ets Guapu. El carnaval de Lloret –que va començar a les quatre de la tarda amb un sol radiant– va tornar a omplir el passeig Verdaguer i la resta del recorregut. Aquest migdia, es tornarà a repetir la desfilada i no serà fins a la nit que es donaran a conèixer els premiats.

La ballaruga constant va impedir que la fredor de l’ambient a la Costa Brava centre encarcarés la disbauxa carnavalesca. El torn va ser primer per a Palamós i, tot seguit, Platja d’Aro. Les comparses van brillar més que mai gràcies a l’Empordà net i beneit per la tramuntana, molesta però controlada, que va bufar durant la jornada d’ahir. A Palamós, que ja havien tingut divendres de bon matí la gran despertada, la batucada de la colla dels Pirats va ressonar amb força el matí d’ahir dissabte. A la tarda, milers d’espectadors van disfrutar, 3.000 asseguts, de la gran rua. A Platja d’Aro també s’hi van posar al matí. Una desena de colles van participar en el concurs en la modalitat d’exhibició. A la tarda, 77 colles i 4.500 figurants, de disset poblacions, van participar en el concurs, que premiava amb 8.000 euros els cinc primers classificats en cinc categories: la carrosses gran, la petita, la comparsa, la disfressa i les colles locals. Hi van participar colles d’arreu de la demarcació i els guanyadors no es van conèixer fins a la matinada.

A Sant Feliu de Guíxols, el divendres és el dia fort de carnaval. En el concurs, la primera colla del grup de comparses va ser Els Emmascarats, amb Dale México, que va rebre també la menció a la millor coreografia, mentre la categoria de carrosses petites va guanyar-la Els quatre gats de SFG amb Aloha, ganxons. El vencedor en la categoria de carrosses grans va ser la colla La Santjoanenca, amb El pas del temps, alhora mereixedora de la menció a la originalitat. També van premiar la simpatia de [email protected] amb Que s’encenguin (...).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia