Societat

judicial

associació d'advocats de l'1-O

Els advocats voluntaris per l’1-O de la demarcació es constitueixen en associació

Voluntaris pel Dret de Defensa de Girona té més de 100 membres i el seu objectiu és “defensar els drets i les llibertats davant la violència institucional”

El col·lectiu d’advocats voluntaris que es va formar per oferir assessorament als punts de votació de l’1 d’octubre i que actualment porta la defensa de més de 200 ferits aquella jornada en col·legis electorals gironins –a més de la querella col·lectiva presentada pels ajuntaments de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis–, es va constituir dimecres en associació amb la denominació Voluntaris pel Dret de Defensa de Girona. Formada per més de 100 advocats d’arreu de les comarques gironines, l’associació neix amb l’objectiu de “defensar els drets i les llibertats individuals i col·lectius davant la violència institucional, en especial l’exercida arran del procés d’autodeterminació de Catalunya”. Segons expliquen, per aconseguir aquesta finalitat duran a terme activitats d’assessorament i també assistència jurídica; participaran en altres entitats similars; organitzaran i prendran part en actes de reconeixement de les víctimes de l’1 d’octubre, i col·laboraran en actes informatius, formatius i de difusió de matèries relacionades amb el seu objectiu. Tenen previst obrir aviat un web i fer també un acte de presentació de l’associació a Girona.

Crisi a la Secot per les càrregues

Més de la meitat dels socis de Secot Girona s’han donat de baixa i la junta directiva va dimitir dilluns després de no haver trobat el suport del’entitat a nivell estatal en la seva denúncia contra les càrregues policials de l’1-O. La Secot és una entitat d’àmbit estatal integrada per professionals i exdirectius sèniors ja jubilats que voluntàriament ofereixen la seva experiència per assessorar emprenedors i empreses. Els gironins que n’han marxat, amb Joaquim Munné que n’era el president al capdavant, han decidit crear una nova entitat, l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial (AGOE), per continuar assessorant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona