Societat

trànsit

afectacions per la nevada

La neu provoca talls de carreteres i anul·la serveis de transport escolar

Han quedat afectades vint-i-sis rutes de transport escolar

Protecció Civil ha desactivat el pla Neucat a mig matí

La neu que ha caigut aquest dimarts de matinada arreu del país, fins i tot a la zona alta de Barcelona i Collserola, ha provocat algunes afectacions de trànsit, amb talls de carreteres i obligació de portar cadenes, i amb el transport escolar, amb 26 rutes afectades. Protecció Civil ha desactivat el pla Neucat a les 11h, un cop ha passat el front de nevades i també s’han aixecat les restriccions i principals afectacions diàries

A primera hora, el Servei Català del Trànsit ha mantingut la restricció de circulació de camions de gran tonatge en algunes vies principals fins a les 08.00 hores. La mesura, que inicialment estava prevista fins a les 06.00 hores, s’ha allargat per la previsió que continués nevant. A partir de les 8h s’ha permès la circulació de camions de 7,5 tones o més, excepte a l’A-2 entre Tàrrega i Esparreguera ia la N-340, entre Vallirana i Sant Cugat Sesgarrigues.

Mentrestant, a causa de la nevada a les 9h hi ha cinc carreteres secundàries tallades. Les carreteres tallades són la BV-1415, a Cerdanyola del Vallès, la BV-1462, a Barcelona, la BV-2425 a Castellví de Rosanes, la GIV-4016, a Toses, i la GIV-5201 a Viladrau.

Cadenes

A més, cal circular amb cadenes en sis carreteres, com ara la N-340 a Vallirana, l’accés al Pla de Beret, la C-28 al Port de la Bonaigua, la L-500 a Pont de Suert fins al balneari de Boí, la 501 entre la Vall de Boí i el Pla de l’Ermita, i la N-260 entre Sort i Ribera d’Urgellet. A deu carreteres cal circular amb precaució perquè hi ha neu o glaç a la calçada.

Neu a cotes baixes

De fet, la neu ha arribat a punts pròxims del litoral. Segons han informat Protecció Civil a través de Twitter, de matinada s’han acumulat fins a 3 centímetres a Vallvidrera, el Tibidabo i la Floresta, un centímetre a Corbera de Llobregat i a Sant Fost de Campsentelles, que estan a 300 metres de cota, i ha nevat sense agafar en algun barri de Barcelona, com Montbau.

De fet, la neu ha deixat fins a 25 centímetres de gruix al Tibidabo, en el què s’ha convertit la nevada més important de l’any a la zona més alta de Barcelona, segons han informat fonts municipals. El moment de màxima intensitat ha estat de matinada, tot i que a primera hora la pluja ha anat guanyant terreny i es preveu que la neu es vagi fonent poc a poc.

Transport escolar

Protecció civil ha informat a través de Twitter que hi ha afectacions en el transport escolar per la neu al Moianès, on s’ha anul·lat alguns serveis, i a la Segarra, a les rutes que van fins als instituts Cervera i Guissona.

A Barcelona, la neu que ha caigut a la zona alta de la ciutat i de Collserola provoca afectacions als autobusos de barri per la presència de neu i gel a la calçada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA