Satisfacció a l'Ebre pel fet que es regulin els correbous per llei

No obstant això, algunes associacions preveuen presentar esmenes

Si aquesta llei prospera els correbous quedaran gairebé blindats. Això genera satisfacció, però també prudència. Aquesta ha estat la reacció d'alcaldes, penyes i agrupacions taurines de les Terres de l'Ebre després que la llei que podria regular les festes amb bous hagi superat el primer pas perquè sigui una realitat. Satisfacció perquè és el que fa temps que reclamen els consistoris del territori. «És una notícia molt positiva, perquè sorgeix d'una iniciativa de moltes poblacions de l'Ebre», va assegurar l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. «És el reconeixement d'una demanda popular», va recordar el batlle de l'Aldea, Dani Andreu. Però prudència perquè aquest és només un primer pas que ha costat molt d'aconseguir. «Les festes amb bous han estat perseguides durant molt anys», va destacar Lluís Daudén, de l'Associació per la Defensa i la Tradició dels Bous a l'Ebre.

Segons Daudén, tot i valorar positivament l'acord del Parlament, «la llei tindrà poca transcendència, i continuarem tenint denúncies cada estiu, cosa que crea mal ambient». Daudén també va voler deixar ben clar que, independentment de l'aprovació d'aquesta llei, «els bous no es maltracten mai, ni ara ni abans, i l'únic que passarà és que es regularà la festa».

Recuperar la tradició

L'Associació per la Defensa i la Tradició dels Bous a l'Ebre també va lamentar que la llei que es preveu aprovar no tingui en compte aspectes que consideren necessaris: «No es preveu un punt molt interessant, com és que els pobles que hagin perdut la tradició, la puguin recuperar.»

Per la seua banda, Miquel Ferré, president de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, es va mostrar molt satisfet amb l'acord del Parlament, ja que un dels seus objectius era aconseguir aquesta llei. «Ja era hora que es comencessin a fer coses que estiguin bé pel territori», va declarar Ferré. No obstant això, va assegurar que presentaran esmenes per polir certs aspectes de la llei. Segons va dir Ferré: «Hi ha petits detalls que han de quedar ben clars, sobretot en coses que aquí s'han fet tota la vida, com els bous embolats, i esperem que ho puguem arreglar.»

Iniciativa «electoralista»

EL PUNT

L'Associació per la Defensa dels Drets dels Animals (ADDA) ha qualificat aquesta setmana d'iniciativa «electoralista» la intenció del Parlament de Catalunya de tramitar una proposició de llei promoguda per CiU per blindar la celebració de correbous, unes festes taurines molt arrelades a Tarragona. «Quan encara està pendent de debatre i aprovar al Parlament de Catalunya la modificació de la llei que ha de suprimir les curses de braus, diputats del PSC, PP i ERC es posen d'acord per votar favorablement una proposició de llei presentada per CiU amb la qual s'intenta blindar les festes populars conegudes com a correbous», van afirmar els responsables de l'ADDA, que veuen especialment «incoherents» les posicions de CiU i ERC en tot aquest debat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.