La Ribagorça es presenta per ser la seu d'uns «jocs» de muntanya l'estiu del 2012

Els pobles i comarques de la Ribagorça romànica, que agrupa municipis d'administració catalana i aragonesa, han presentat la seva candidatura a l'organització dels Sky Games del 2012. Es tracta d'un esdeveniment esportiu que se celebra cada quatre anys coincidint amb els Jocs Olímpics d'estiu, però que se centra en la pràctica d'esports a l'alta muntanya. Les cinc proves obligatòries són una cursa de resistència de 21 a 42 quilòmetres a muntanya, una cursa d'ascens vertical amb un desnivell mínim de 1.000 metres, una duatló d'alta muntanya amb 20 quilòmetres de bicicleta i mil metres a peu, una cursa de velocitat i una combinada de tres activitats esportives de muntanya per equips. Durant uns cinc dies, les últimes edicions han reunit un miler d'esportistes, 100 dels quals han estat atletes d'elit en competicions convencionals. Les tres últimes edicions s'han celebrat a Itàlia, dos cops, i a Andorra. Els organitza una associació anomenada ISF (Internacional Skyrunning Federation), la qual va decidir l'estiu passat que els pròxims Sky Games seran a l'Estat espanyol.

Els municipis de la Ribagorça s'han presentat sota el paraigües de l'Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, del qual formen part els municipis de Pont de Suert, Vilaller, Vall de Boí, Tremp, Areny de Noguera, Pont de Montanyana, Bonansa, Sopeira, Torre de la Ribera Isàvena, la Vall de Lierp, Torre de la Ribera i Beranui.

D'altra banda, ahir el sindicat CCOO va anunciar el seu suport a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'hivern. Segons CCOO, la candidatura pot fer que millori la mobilitat a les comarques pirinenques.

Agraïment al Berguedà

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha agraït el suport que el president del Consell Comarcal del Berguedà, Sergi Roca, ha donat a la candidatura perquè Barcelona aspiri als Jocs Olímpics d'hivern del 2022. Roca va oferir la comarca perquè s'hi pugui situar alguna subseu. Hereu ha valorat de manera positiva la voluntat d'implicació del Berguedà, que s'afegeix als esforços per fer realitat una il·lusió que l'alcalde de Barcelona ha definit com un «projecte de país» que haurà de comportar beneficis en aspectes com les infraestructures i el transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ