Societat

JORDI SICRAS I QUIM BATLLE

PROPIETARI DEL RESTAURANT CAN ROCA DE TIANA I RESPONSABLE DEL CELLER JOAQUIM BATLLE

“El Tast Tiana té molt de futur però l’hem de cuidar”

Sicras i Batlle participen des del principi al Tast Tiana, que aquest any arriba a la desena edició convertit en una cita consolidada que serveix d’aparador a restaurants i cellers

Arriba la desena edició del Tast Tiana. S’han complert les expectatives dels inicis?
[Jordi Sicras] Sí. Fins i tot creiem que s’han superat.
Hi són des del principi. Per què continuen apostant pel Tast Tiana?
[J.S.] Sí, des del primer any. És un esdeveniment que et dona a conèixer a fora de Tiana i serveix per fer coses per al poble. [Q.B.] Fa deu anys la DO Alella tenia sis cellers i, d’aquests, quatre eren a Tiana. Alella feia la Festa de la Verema. A Tiana teníem la idea de fer una mostra de vins com es feia a Falset perquè la gent els conegués i vam pensar en la gastronomia com a complement. Així es va iniciar.
Què ha representat per als cellers de Tiana?
[Q.B.] És cert que ens ha donat a conèixer, però encara hi ha molta gent del poble mateix que no coneix els cellers de Tiana. Està bé que vingui gent de fora i fa que ens coneguin fora perquè és una promoció per a tot el poble. El Tast Tiana està obert a tots els cellers de la DO Alella i vénen tots excepte tres. Tenim prou varietat, fins a 170 referències de vins.
I per a la gastronomia?
[J.S.] Ens ha servit per donar a conèixer l’oferta de restaurants de Tiana. La gent agraeix conèixer-nos i tastar nous plats.
Què tindrà d’especial la desena edició del Tast Tiana?
[J.S.] Aquest any hem mirat de millorar els plats i l’oferta gastronòmica. Per l’espai disponible no podem créixer en quantitat però sí en qualitat.
La mostra va començar a través de la iniciativa privada?
[Q.B.] Es va començar a organitzar a través de l’associació de comerciants. El primer any la resposta ja va estar molt per sobre de les expectatives. [J.S.] Buscàvem accions per promocionar-nos i cellers i restaurants anàvem plegats. Al principi era una sola jornada en un local petit, la Catequística. Des d’allà vam anar a la plaça de la Vila i cada any creix una mica més i surt de la plaça. A partir del segon any vam tenir la implicació de l’Ajuntament.
Tot i això, hi poden dir la seva?
[J.S.] Sí, sempre ens demanen opinió als restaurants i als cellers, però la iniciativa és de l’Ajuntament.
També ha anat creixent la programació complementària al voltant del Tast Tiana?
[J.S.] S’ha fet coincidir amb la festa major petita i això fa que hi hagi moltes activitats al voltant de l Tast, que és l’acte central. Aquest any el pregó anirà a càrrec de la cuinera del restaurant Les Cols d’Olot, Fina Puigdevall. També hi ha activitats per als més petits, visites als cellers, un show cooking i un concurs de cuina. [Q.B.] En un principi no es va estar d’acord a fer-ho coincidint amb la festa major petita, però a partir del tercer any ja es va unir per reactivar-la. Crec que ara encara s’hi podria fer alguna cosa més.
Què li faltaria?
[Q.B.] Falta que la gent s’ho acabi de creure. No hauria de ser només anar a fer un mos i prendre una copa de vi. Hi ha activitats complementàries que encara no acaben d’arrencar com el cinefòrum, que es fa una setmana abans.
La plaça de la Vila és un espai limitat i el nombre d’assistents creix cada any. Com es conviu?
[J.S.] Anem mirant de fer-ho més àgil perquè no hi hagi grans cues. Hem tret les taules cap als jardins de Lola Anglada. Aquest any els espais de venda de tiquets se situaran a fora de la plaça per donar més espai. L’any passat les cues eren molt llargues i es barrejaven les de la venda de tiquets amb les dels restaurants i els cellers. A Tiana hi ha espais més grans però no són tan emblemàtics com la plaça de la Vila. [Q.B.] Diuen que la gent no aniria a un altre espai, però hi ha el camp de futbol vell, que permetria fer un Tast Tiana molt més ampli i amb més facilitat per aparcar al voltant. Els canvis fan por a Tiana, però es podria millorar.
Els preocupa que el Tast Tiana pugui morir d’èxit?
[J.S.] Ens preocupa que la gent es cansi de les aglomeracions i en això treballem. Cada any ha anat a més. Hem mirat de tenir més aparcament, tot i que a Tiana és molt complicat. [Q.B.] Si es van fent coses noves, pot tenir continuïtat. S’han d’anar posant noves activitats per mantenir-nos.
Ara que s’arriba al deu anys, compten fer-ne deu més?
[Q.B.] I més temps encara. Soc molt optimista. Les coses si es fan bé, duren. Hi ha molta feina al darrere. [J.S.] Esperem que sí. El Tast Tiana té futur. És un punt de trobada per a la gent de Tiana i per als que venen de fora i l’esdeveniment més important que es fa a Tiana en tot l’any. Per això és important cuidar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els pagesos mantenen els talls a l’A-2 a Tàrrega i l’N-152 a Puigcerdà

barcelona
gastronomia

La festa del peix i del mar, a l’Ampolla

L’Ampolla
GIRONA

Via lliure a la seu de la Diputació a Montilivi

girona
Urbanisme

L’Ajuntament ordena apuntalar un altre edifici del carrer Canigó

BADALONA
Serveis

Comencen les obres perquè l’Espluga de Francolí tingui aigua de l’Ebre

L’Espluga de Francolí

Denuncien un segon cas d’assetjament d'un professor de la UdG

GIRONA

L’Ajuntament ordena desallotjar 29 veïns d’11 pisos més del carrer Pirineus

Santa Coloma de Gramenet

Antifrau detecta irregularitats en el nomenament d'Adam Manyé

GIRONA

El ple aprova l’entrada a la Zona de Baixes Emissions metropolitana

Gavà