Un home se suïcida a Cornellà abans de ser desnonat
L’home va saltar per la finestra des d’un desè pis
El banc l’havia demandat perquè devia set mensualitats
Un home de 45 anys es va suïcidar ahir llançant-se per la finestra del seu pis, situat en una desena planta, quan era a punt de ser desnonat. Els fets van tenir lloc al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat quan una comitiva judicial es va presentar a l’immoble per executar una ordre de desnonament per impagament del lloguer a l’entitat bancària propietària.
La comitiva va arribar a primera hora del matí però, arran de la negativa dels inquilins d’abandonar el domicili, va demanar suport als Mossos d’Esquadra. Quan els agents van arribar, van trucar a la porta del pis i una veu des de l’interior els va demanar que s’esperessin un moment. Però tot seguit van sentir els crits d’una dona que alertava que l’home havia saltat per la finestra. Quan aquesta finalment va obrir la porta, els policies van comprovar que hi havia una persona estesa al carrer. Immediatament es va donar avís al Servei d’Emergències Mèdiques, que només va poder certificar la mort de l’home.
El propietari de l’habitatge, un banc, va presentar una demanda el novembre passat per denunciar que el llogater acumulava set mensualitats impagades, sense que consti que hi hagi hagut més pagaments posteriors. Al gener es va notificar al llogater la demanda interposada, però no va comparèixer ni va demanar advocat d’ofici, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
El desnonament, que en un principi estava fixat per al mes de març, s’havia ajornat dues vegades. La segona, precisament, perquè els serveis socials del municipi van remetre un informe en què avisaven de la situació delicada de la família. Així, es va fixar finalment per ahir després d’avisar a l’Ajuntament de Cornellà.
La portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona, Lucía Delgado, va desmentir que això siguin suïcidis, i va dir que són “assassinats” provocats per la falta d’acció en polítiques d’habitatge. De fet, va instar el govern de l’Estat a aixecar la suspensió de la part referent a l’habitatge de la llei 24/2015 sobre emergència habitacional i pobresa energètica, perquè així obligaria els bancs i els fons d’inversió a oferir alternatives.