Laporta veu el país narcotitzat i diu que li calen les consultes

Ho explica en un acte a la Vall d'en Bas

A la plaça de Sant Esteve hi havia molta expectació. Joan Laporta era l'orador més mediàtic de l'acte a favor del sí a la independència previ a la jornada de votacions de demà a la Vall d'en Bas i el recinte es va omplir de gent i de mitjans atrets per l'anunci del fet que dilluns el president del Barça entrarà de ple a l'escena política. Laporta va dir que les consultes eren molt importants per despertar la consciència nacional i sobretot per calibrar l'espai que té el sobiranisme en la societat catalana. Va demanar un sí amb arguments, civisme i respecte. «Ens cal un estat per administrar els nostres recursos i defensar els nostres drets i això millorarà el benestar dels catalans. Segons ell, tot allò que no du al sobiranisme és un foc d'encenalls. A més, va dir que Catalunya existeix gràcies als moviments socials, cosa que va qualificar de miracle.L'acte es va obrir amb una cercavila de timbalers, Els 4 Vents i els de la penya Almogàvers. Hi havia el gegant d'aquesta penya, la faràndula local i els sardanistes de Flor de Fajol, que van ballar un tros d'una sardana. Després i abans de la intervenció dels oradors, va sonar Els segadors. A part de Laporta, van parlar el president d'Òmnium a la Garrotxa, Jordi Ferrer; la catedràtica d'economia, Elisenda Paluzie, que va parlar dels avantatges en aquest cap de la independència; el president de la GECA en nom dels entitats de la vall, Pere Geli, i finalment, el regidor d'Arenys de Mar, Jordi Bilbeny.

La Bisbal tindrà una consulta festiva

i. rigall

Els ciutadans de la Bisbal podran votar demà –uns 8.500– de les 10 del matí a les 8 del vespre al Mundial, el local que l'Ajuntament cedeix per la consulta. Durant tota la jornada, al passeig Marimon Asprer, hi haurà activitats lúdiques durant tot el dia a càrrec dels Dracs i els Geganters, juntament amb un grup procedent d'Idiazabal (País Basc) que ha vingut com a espectador de l'organització de la consulta i que farà una exhibició de cultura basca. Hi haurà màgia, a càrrec de David el Mag, i una mostra de puntaires, a més de diverses actuacions musicals, dels Voltors i de bastoners. Els bisbalencs que han volgut votar abans ho han pogut fer els dissabtes (avui és l'últim dia) a la plaça Major, a l'institut i al Camp dels Capellans. Serà la culminació d'una agenda que va tenir com a punt central la conferència, el dia 11, d'Esteve Vilanova, Jordi Bilbeny i l'empresari Ramon Carner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona