Societat

El temporal de pluja causa un mort, talls de llum, de tren i retards al Prat

El cotxe de la víctima hauria estat arrossegat per la riera de Palau, a Rubí

Una esllavissada de terra interromp el servei de tren entre Vic i Barcelona

El temporal de pluja que va escombrar ahir tot el país va provocar maldecaps arreu amb talls de llum, de tren, a les carreteres i va causar inclús ferides a un treballador de Reus a qui va enxampar un llamp. Però la incidència més greu va ser a la riera de Palau, al seu pas per Rubí, on els cossos d’emergència van trobar un home mort que podria haver estat arrossegat amb el seu vehicle a l’altura de Terrassa. A primera hora de la tarda es va rebre l’avís d’un informant al qual li semblava haver vist com la riera arrossegava un vehicle a la carretera de Rubí, sota el pont de l’autopista, tot i que no n’estava del tot segur. Bombers i cossos policials s’hi van adreçar i cap a dos quarts de nou de la nit els Mossos van trobar part d’un vehicle a la riera i un tros més avall el cos de l’home, el qual anit s’intentava identificar.

I és que les zones més afectades van ser el Vallès Occidental i la façana litoral de Tarragona, sobretot Cambrils. La intensitat amb què va caure l’aigua sobre el pla de Barcelona va fer que l’aeroport del Prat hagués d’extremar les precaucions, fet que va derivar en retards que es van acumular al llarg de tot el dia. La gran quantitat d’aigua que va caure a partir de migdia va generar prop de 700 trucades al servei d’emergències de la Generalitat, el telèfon 112. La majoria de trucades, 200, van ser fetes des de la ciutat de Barcelona, on els bombers van haver de fer 222 sortides de socors. El barri del Raval va ser un dels més castigats per l’acumulació d’aigua en els baixos.

La incidència més destacada és la que va provocar el tall a la línia de tren que uneix Barcelona i Vic. Una esllavissada a la zona del Congost va interrompre la circulació de trens i els passatgers van haver de fer el trajecte amb autocar entre les estacions de Centelles i el Figaró.

A Terrassa es van inundar vials propers a la riera i el col·lapse dels embornals va provocar acumulacions en alguns carrers. A Sabadell els Bombers hi van haver d’actuar per retirar uns arbres que havien caigut damunt de cotxes.

També al Vallès, el municipi de Matadepera va tenir un tall de llum que va afectar 500 abonats. No va ser l’únic punt del país que es va quedar a les fosques. A Cambrils, un dels punts on es va recollir més aigua, 6.000 abonats es van quedar a les fosques, i 1.500 al Morell.

A la demarcació de Girona va haver-hi pluges d’intensitat molt forta en alguns punts a partir del migdia. Al Gironès, per exemple, es va haver de tallar durant unes hores la carretera N-141e a Bescanó per terra acumulada a la via provinent de les obres que s’hi realitzen. També va caure un arbre a la calçada. També van tenir goteres en equipaments municipals. Durant la màxima intensitat de pluges van caure 50 litres per m². A la ciutat de Girona també va caure-hi un fort xàfec al migdia, que va causar inundacions en carrers com Joaquim Vayreda o Doctor Ametller. Al sud de la ciutat es va haver de tallar el pas pel tram de carrer Martí Sureda i Deulovol que passa per sota la via del tren, un punt habitual d’inundacions quan plou intensament. A l’estació de tren de Girona van tenir goteres i s’hi van posar galledes i fins i tot un contenidor per recollir l’aigua que queia al vestíbul.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA