Fins a 30.000 visitants a la fira medieval de Besalú
L’esdeveniment, que ha arribat a la vintena edició, aposta tant per la part lúdica com la cultural
La fira medieval de Besalú ha arribat, aquest cap de setmana, a la 20a edició completament consolidada i mantenint la xifra de 30.000 visitants dels darrers anys. La fira combina durant dos dies tant activitats lúdiques com culturals, que posen en relleu el patrimoni de Besalú, segons explicava, ahir, la regidora Fina Surina. Així, a banda de les típiques parades amb articles medievals que es poden trobar en la majoria de fires medievals i dels espectacles, un dels trets destacables de la fira són les visites guiades a alguns dels espais emblemàtics de Besalú, com ara el micvé i la sinagoga.
“Destacaria també la implicació, l’esforç i el treball de l’equip tècnic que treballa per a la fira des de fa mesos”, afirmava Surina davant de la taverna, un dels bars que, ahir, servien menjar i on feinejaven alguns dels moltíssims veïns de Besalú que aquests dies s’han abocat a la festa. En aquest sentit, Surina també va recordar que és bàsic la implicació de tothom de Besalú que, d’una manera o altra, es mobilitza voluntàriament per a aquesta fira, a què per accedir cal abonar una entrada de tres euros que, en part, es destinen a Càritas Garrotxa. De fet, només a l’atractiu i recreat “carrer dels Atrapats” –que es va obrir exclusivament les nits de divendres i dissabte– ja participen fins a 80 voluntaris.
Durant la fira anualment també es reconeix persones o entitats per haver promocionat el municipi i, enguany, es va reconèixer amb un Pont de Plata dos exrestauradors del municipi: Àngel Vidal, del restaurant Cúria i, a títol pòstum, Marc Vergés, de Can Quei.
LA FRASE
Nombroses activitats per a tots els públics
Tir amb arc, escola de cavallers, caravana de rucs, visites guiades, titelles, catapulta i torre de la donzella i retrats medievals són algunes de les activitats infantils que es podien trobar, així com l’animació pels carrers amb dos grups d’abanderats que han competit al prat de Sant Pere, eren algunes de les propostes que s’han vist, així com un seminari de conferències sobre el comtat de Besalú i la figura del trobador Ramon Vidal de Besalú.