Societat

Una forta tempesta provoca destrosses al Vallès Oriental i Maresme

El telèfon 112 rep més de 200 trucades relacionades amb el xàfec, la majoria des de Granollers

L’aiguat complica la mobilitat per carretera i als trens de Rodalies

Una violenta tempesta ha descarregat aquest divendres a la tarda al Vallès Oriental i al Maresme. L’episodi ha provocat diverses destrosses i ha dificultat la circulació per carretera i dels trens de Rodalies.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut més de 200 trucades per incidències relacionades amb la tempesta estàtica que ha afectat les dues comarques. Un dels punts més afectats ha estat Granollers, des d’on s’han fet 172 avisos. També s’han atès 54 trucades del Maresme, 41 de les qualsde Mataró. Protecció civil ha activat la prealerta del pla Inuncat. Els Bombers han rebut 175 avisos, 126 del Vallès Oriental (105 de Mataró) i 49 del Maresme.

A la capital del Vallès Oriental s’han acumulat més de 80 litres per metre quadrat en pocs minuts, cosa que ha provocat diverses destrosses.

Els Bombers de la Generalitat han fet diverses sortides en aquest municipi, la majoria per inundacions de la via i de baixos, branques caigudes, cotxes atrapats en tolls i instal·lacions elèctriques que treien guspires.

El fort vent associat a la tempesta ha arrencat la coberta de ferro galvanitzat d’un edifici, que ha caigut a l’avinguda de Sant Esteve. En la seva caiguda l’estructura ha malmès els balcons d’un altre immoble situat al davant. Cap persona ha resultat ferida, però la via ha quedat tallada al trànsit.

A Granollers els Bombers també han hagut de rescatar diverses persones que havien quedat atrapades amb els seus vehicles en un toll d’aigua, concretament en una rotonda del carrer Congost.

Un altre incident destacat ha estat la caiguda del fals sostre d’un restaurant xinès situat als baixos del número 210 del carrer Girona, pocs minuts abans de les set del vespre. Les persones que hi havia al local han pogut sortir pel seu propi peu i no hi ha hagut ferits.

A més, un miler d’abonats han quedat sense llum.

Els Bombers també han fet diverses sortides al Maresme. A Caldes d’Estrac han actuat per evacuar quatre persones atrapades a l’interior de dos vehicles que han quedat aturades en un toll d’aigua a l’N-II.

A Mataró els Bombers han hagut de treure diverses peces de l’arrebossat de la façana d’un edifici situat a la cruïlla entre el carrer Juan José Navarro i l’avinguda del Maresme perquè hi havia risc que caiguessin a la via pública. També han rescatat

L’aiguat ha provocat trànsit lent en un tram de fins a una dotzena de quilòmetres de l’A-7 en sentit nord, entre Montmeló i Cardedeu, i retencions a la C-17 i la C-32. La circulació a la línia R3 de Rodalies també s’ha vist afectada pel xàfec, que ha interromput el servei entre Les Franqueses i Granollers Canovelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC