Societat

Castelló viu un Terra de Trobadors multitudinari

L’alcalde destaca que hi ha contribuït la qualitat dels grups participants i la implicació de les entitats locals

Hi ha ajudat també que ha durat mig dia més

Castelló d’Empúries ha estat fins ahir i durant quatre dies la capital medieval de Catalunya i així ho demostra l’allau de visitants que ha registrat. L’alcalde, Salvi Güell, ha valorat l’edició d’aquest any com la més concorreguda. Ho ha atribuït a la qualitat dels grups que hi han actuat, als dos tornejos de cavallers, a la implicació de les entitats del poble i al mig dia de més que ha durat el Terra de Trobadors. Ell mateix ha remarcat que han tingut visitants francesos i alemanys, a part dels del país. Els visitants han pogut gaudir de diversos espectacles, del mercat medieval, de les demostracions d’oficis i de les degustacions culinàries de l’època.

El Terra de Trobadors s’ha tancat amb el torneig medieval al camp d’en Capella, un espectacle de foc de la companyia Excalibur a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer i el concert de la formació neomedieval Corvus Corax al camp de l’Hort d’en Negre. D’entre el munt d’actes que s’han dut a terme, han destacat el gran sopar medieval amb espectacle en honor al comte Ponç Hug IV, celebrat al pati del Palau de Comtes i amb l’espectacle previ Ponç Hug IV, el poderós comte trobador, dirigit pel dramaturg Lluís Graells i amb una cercavila amb 400 persones vestides d’època. A més, també han estat molt concorreguts el recital de música medieval i rapsoda Loidan’Amor Mort vine tost e feneix m’aspre ventura!, de la formació Locus Desperatus; la ponència Plurimum salis et fellis, en què el llatinista Antoni Cobos ha descobert l’humor dels epigrames de Carles Fages de Climent comparant-lo amb l’obra del clàssic Marcial; la performance Ànima, de la companyia de dansa Col·lectiu El Paller, i el concert que han ofert els gaiters gallecs d’Acibreira.

L’inici del festival, però, va ser dijous amb la primera conferència, Ponç Hug IV d’Empúries i Ramon Muntaner, del filòleg Xavier Renedo, i la posterior lectura dramatitzada del llibret El bruel de Carles Fages de Climent, de Tequatre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia