Societat

“És que tenen raó”

Els usuaris de la sanitat entenen les raons dels metges per fer vaga i el primer dia són comprensius

Les infermeres treballen i ningú es va quedar sense la vacuna de la grip

“Quan necessites que t’atenguin més estona ho han de poder fer”, deia una usuària

A primera hora del matí, a les vuit, al CAP de Tiana semblava que no passava res perquè hi havia un munt de gent darrere el taulell esperant. I no, tota aquella gent no es va veure afectada per la vaga de metges. Eren els usuaris que s’anaven a treure sang i, és clar, això, com que ho fan les infermeres i els infermers, ho van poder fer amb normalitat. També va poder “visitar-se” amb normalitat tota la gent que ahir va anar a algun CAP a posar-se la vacuna de la grip, que no va ser poca. Al CAP Nova Lloreda, a l’avinguda de Catalunya de Badalona, hi havia cartells pertot en què s’avisava que la gent que s’havia de vacunar es podia dirigir ja saltant-se el taulell a un despatx determinat. En aquest CAP, que és molt gran i està situat en un barri densament poblat, el vaivé de gent va ser constant tot el matí. Altres CAP, com ara el de Tiana, fora la primera hora, després van quedar buits. Poca gent s’hi va apropar perquè ja pràcticament tothom estava al cas de la vaga, però sí que hi van anar algunes persones per mirar de canviar l’hora.

“Perdoni, tenia hora amb la pediatra”, va demanar una mare que anava amb la seva filla de sis anys. L’havia tret de l’escola; per tant, es pensava que potser sí que la visitarien. Però la metgessa no hi era i li van donar hora per a la setmana que ve. “Per a aquesta setmana de moment no podem donar res perquè en principi hi ha vaga fins divendres”, deia l’administrativa, que ahir va ser la que va tenir més feina. “No, nosaltres no hem avisat ningú ni hem canviat cap hora d’ofici. Si la gent ve o pregunta se li canvia, però si no diuen res doncs l’hora es perd”, explicava a un pacient que li ho preguntava. Va quedar conforme.

Un home que “només” volia els resultats d’unes anàlisis es va haver de conformar que li donessin hora per al dia 11 de desembre. “Sense el metge no les hi puc donar”, explicava l’administrativa davant la insistència.

Al CAP de Lloreda, on la tanda perquè t’atenguin al taulell va amb número, una dona només volia saber si la seva metgessa feia vaga o no. Doncs sí, en feia. I res, la dona ja ni es va esperar. La veritat és que el seguiment va ser molt majoritari. També van ser majoritàries la paciència dels usuaris i la comprensió. “Ho entenc. És que tenen raó”, deia la Pepita, una persona gran que anava a posar-se la vacuna de la grip i no es va veure afectada directament per la vaga. “Quan vens al metge et despatxen en un minut i ni tens temps d’explicar-li què et passa, aquestes retallades que van fer amb la crisi s’han quedat”, deia. “També és veritat que a vegades no necessites gaire estona, però quan la necessites te l’han de poder donar. No som números”, es queixava. Va ser un parer general. La gent, al contrari de quan hi ha altres vagues –les dels transports públics, per exemple–, ahir va ser molt comprensiva. “No demanen diners, demanen poder atendre millor els pacients i que hi posin més metges”, recordava un home gran que havia anat al CAP a canviar l’hora i mirar com estava la cosa. Potser també perquè es recorden poques vagues de metges, la vaga d’ahir va tenir el suport general. A cada CAP, això sí, hi havia un metge d’urgències. “Per si algú s’ha posat malalt i li cal la baixa i coses així. I si és més greu, a Can Ruti o a l’hospital. És clar que de visites normals avui no se’n fan”, insistien des de darrere el taulell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona